Zeewier heeft de toekomst met Joost Wouters

Klimaatondernemer Joost Wouters werd drie jaar geleden verliefd op zeewier. Het neemt veel CO2 op en kent een grote hoeveelheid aan waardevolle klimaatvriendelijke toepassingen zoals het gebruik als biomassa voor energie. In 2018 richt Joost daarom samen met een aantal partners ‘The Seaweed Company’ op. Sindsdien is hij bezig om zeewier op grote schaal te kweken en de vele waardevolle toepassingen van zeewier te realiseren.

Waarom zeewier?

Zeewier is de snelst groeiende biomassa op onze planeet. Het neemt veel CO2 op, zonder gebruik te hoeven maken van land, vers water of kunstmest. Zeewier kent een grote hoeveelheid aan waardevolle toepassingen, zoals voedzame menselijke – en dierlijke voeding, milieuvriendelijke groeistimulant voor planten, bioactieve ingrediënten voor gezondheidsproducten, biomassa voor energie en afbreekbare plastics.

Seaweed is one of the few truly scalable solutions for addressing the CO2 problem
Prof. Tim Flanner

Wie is Joost Wouters?

Joost begon zijn carrière bij P&G, en zat later in het managementteam van Pepsi Cola Benelux. De geboorte van zijn zoon bleek een groot omslagpunt, hij besloot als consultant aan de slag te gaan om het gezinsleven en werk beter te kunnen combineren. Na een jaar reizen in Amerika vestigt hij zicht met zijn gezin en bedrijf in Spanje. Vanuit Spanje werkt hij over de hele wereld met bedrijven als Danone, Unilever, Heineken en Reckitt Benckiser.

In 2016 komt de grote omslag wanneer hij zich verdiept in zeewier. Met een aantal partners heeft Joost in 2018 The Seaweed Company opgezet. Sindsdien is hij bezig om zeewier op grote schaal te kweken en de vele waardevolle toepassingen van zeewier te realiseren. Op dit moment heeft The Seaweed Company een tweetal zeewierfarms in Ierland in operatie en wordt een farm in Marokko opgezet. Maar ook in Groningen worden de eerste stappen gezet om zeewier te kweken.

Taal selecteren: