Veel blije gezichten op drukste Zpannend Zernike ooit

EnTranCe is goed bezocht tijdens Zpannend Zernike afgelopen zondag. 850 bezoekers wisten de Energy Barn te vinden waar je alles kon leren over duurzaamheid en de energietransitie. Ook de andere locaties van de Hanzehogeschool Groningen zijn goed bezocht, de Brugsmaborg en de Van DoorenVeste trokken 1350 bezoekers.

Wat de voornamelijk jonge bezoekers kwamen doen? Kijken, ontdekken en vooral doen!

In Energy Barn op EnTranCe lieten we zien wat nieuwe energie eigenlijk is en wat je er allemaal mee kan doen. Je kon hier leren hoe nu een zonnepaneel werkt of wat het precies betekent als je huis energieneutraal is.

Het was erg gezellig. Kinderen waren erg nieuwsgierig en ook de ouders waren benieuwd naar de toepassing van de kleine proefjes op grotere schaal (waterstof maken, opslaan en gebruiken). Jonge onderzoekers hadden het bij ons ook erg druk. De kinderen waren allemaal hard aan het experimenteren met alles wat ze mee hadden genomen en bij de smoothie fiets hadden we altijd een rij staan met kinderen die een verantwoorde keuze maakten en hun eigen smoothie bij elkaar kwamen fietsen

Het resultaat van de dag? De drukste editie van Zpannend Zernike ooit en een hoop verwondering, enthousiasme en blije gezichten!

Zpannend Zernike is een jaarlijks terugkerend gezamenlijk initiatief van onder andere de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en de Hanzehogeschool Groningen, met als doel om kinderen en hun ouders op een interactieve en leuke manier meer te leren over de wetenschap en techniek.

Taal selecteren: