Vacature: Technisch projectleider Proeftuin EnTranCe

Ben jij een technisch projectleider met ervaring binnen de energietransitie? En wil je nieuwe projecten opstarten in onze proeftuin met nieuwe technieken en systemen? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Context

De energieproeftuin van EnTranCe | Centre of Expertise Energy is de plek waar ondernemers, overheden, onderzoekers, studenten en docenten hun goede ideeën verder ontwikkelen tot werkende oplossingen. Door het pad van prototype tot succesvolle marktintroductie te verkorten, versnellen we de energietransitie én creëren we (internationale) kansen voor bedrijven in onze regio. Zie voor meer informatie en projecten Proeftuin (en-tran-ce.org)

Dit ga je doen

Je geeft leiding aan projecten op het gebied van energietransitie en stelt hiervoor projectplannen en projectinitiatie documenten op. Je documenteert en registreert de verschillende processen en gegevens. Je begrijpt de technische documentatie en je werkt je in op nieuwe technieken op het gebied van energietransitie. Tevens start je klantprojecten op. Hierbij vertaal je de wensen van ondernemers over hun idee/prototype naar projecten, die idealiter ingepast worden in gesubsidieerde onderzoeksprojecten.

Als het gaat om de planning van projecten ben je sterk in het inschatten van kosten en manuren en beschrijf je helder de begrenzing van een project. Ook neem je daarin projectrisico’s mee en toets je aan actuele wetgeving als het gaat om vergunningen en milieuaspecten.

Verder vind je het leuk om mee te werken aan het ontwikkelen van lesstof/cursussen en het eventueel zelf geven van cursussen. Daarnaast geef je presentaties en leidt je belangstellenden rond op de proeftuin. Ook draag je bij aan en het maken van blogs, vlogs en andere media-activiteiten.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij EnTranCe – Centre of Expertise Energy draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste, veerkrachtige en duurzame energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleren we duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, studenten, maatschappelijke organisaties en overheden. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streven we naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

Dit vragen we van jou

Je hebt een afgeronde technische hbo-opleiding (voorkeur werktuigbouwkunde met kennis van elektro of elektrotechniek, mechatronica of chemische technologie). Of een verglijkbare opleiding met ervaring bij een andere werkgever. Je hebt ervaring als projectleider met (complexe) technische projecten, bij voorkeur binnen de energietransitie of sterk aanverwant. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht. Daarnaast ben je in staat om processchema’s zoals Process Flow Diagrams (PFD) en Piping and Instrumentation Diagrams (P&ID)) te lezen en te begrijpen. Heb je ook ervaring met het lezen en begrijpen van elektrische schema’s dat is dat een pré.

Je hebt daarnaast ervaring in de interactie met toeleveranciers en bedrijven en een goed inzicht in veiligheid (VCA is gewenst, maar kun je ook via EnTranCe behalen). Je staat open voor nieuwe ideeën en stimuleert dit ook. Als projectleider wil je steeds op de hoogte zijn van de recente ontwikkeling van nieuwe technieken/systemen binnen de energietransitie. Tot slot ben je communicatief spreek- en schrijfvaardig in het Nederlands en Engels.

Ben je geïnteresseerd, maar voldoe je niet helemaal aan wat we vragen? Dan nodigen we je van harte uit ook te solliciteren. We kijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Dit krijg je ervoor terug

We bieden je een afwisselende functie binnen een dynamisch en vernieuwend werkveld. Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans.

  • We bieden een dienstverband van 0,6-0,8 fte, startdatum is zo spoedig mogelijk.
  • Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract bieden.
  • Salaris van minimaal € 3.896,- en maximaal € 5.936,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11, conform cao hbo).
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, mogelijkheid tot inzet van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten.
  • De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Nieuwsgierig naar meer?
Wil je meer weten over deze vacature ( 0,6-0,8 fte, vacaturenummer v23.0178) We vertellen je er graag over. Je kunt contact opnemen met Antoinette Bos via 06-53892327/ a.bos@pl.hanze.nl

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via deze link.

  • Sluitingsdatum is: 24 september 2023.
  • Gesprekken zijn op: 28 september 2023.
  • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
  • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: