Vacature Researchcoördinator Energietransitie

Voor EnTranCe, Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen zoeken we meerdere collega’s in de functie van Researchcoördinator energietransitie (totaal ca. 2,0 fte). Ben je een onderzoeker en verbinder? Heb jij ervaring met het opstellen en uitvoeren van integrale onderzoeksagenda's en weet je deze toekomstbestendig te maken? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

We zoeken voor het versterken van EnTranCe drie researchcoördinatoren die zich elk gaan toespitsen op onze 3 integrale thema´s (zie bijlage voor een uitgebreide toelichting). Het gaat om de volgende thema’s:

  1. Duurzame mobiliteit
  2. Verduurzaming van industrie en duurzame gassen
  3. Lokale en regionale energiestrategieën

De opdracht voor jou is het opstellen van een onderzoeksagenda op bovengenoemde thema’s. Dit doe je in verbinding met de lectoren van EnTranCe die allen denken en handelen vanuit het perspectief dat de meerwaarde van EnTranCe zit in de integraliteit van de disciplines, zoals systeemintegratie, recht, gedrag en communicatie, en wind- en waterstof. Zie EnTranCe voor de diverse disciplines. Je ontwikkelt je thema door in te spelen op ontwikkelingen in de energietransitie, versterken van de verbinding met het werkveld en het bouwen van een sterk onderzoeksteam. Uiteindelijk moet dit leiden tot een volle orderportefeuille.

Je zorgt voor heldere (overkoepelende) doelstellingen en vertaalt deze naar subdoelen en concrete acties. Tijdens de uitvoeringsfase schrijf je zelf mee aan voorstellen, stuur je het team aan, coördineer je verschillende activiteiten, behoud je het overzicht en houd je in de gaten of de doelstellingen realistisch en haalbaar zijn. Bij afronding van onderzoeksprojecten zorg je ervoor dat ze in overeenstemming met planning, budget en doelstellingen worden behaald.
Je werkt zelf ook mee in verschillende onderzoeksprojecten binnen je thema samen met onderzoekers, promovendi, docenten en studenten. Dit geldt voor zowel lopende projecten als nieuwe projecten. Je creëert toegevoegde waarde en omzet door het succesvol aanvragen en realiseren van onderzoeksprojecten. Door jouw inbreng ontstaan toegeruste onderzoeksteams en maak je onze onderzoeksagenda toekomstbestendig.

Wie zijn wij?

Je gaat werken bij EnTranCe, Centre of Expertise Energy draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste, veerkrachtige en duurzame energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleren we duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, studenten, maatschappelijke organisaties en overheden. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streven we naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

We werken samen met partners in learning communities. Het doel van onze learning communities is om aan de hand van casussen uit de proeftuinen en de werkpraktijk – samen met professionals – te leren en de kennis die daaruit ontstaat, te borgen door bijvoorbeeld te ontwikkelen scholingsprogramma’s, experimenten en vervolgonderzoek. Alles wat we leren delen we met de buitenwereld door actief onze kennis te communiceren en te delen op specifieke platforms en podia.

Wat breng je mee?

Je hebt een voor de functie relevante afgeronde academische opleiding, het is een pré als je gepromoveerd bent op een relevant thema. Je hebt ervaring binnen het vakgebied energie(transitie) en hebt hierin een sterk netwerk. Je hebt kennis van subsidienetwerken (o.a. RVO, SIA). Daarnaast heb je ruime ervaring in een soortgelijke functie waarin je onderzoeksprojecten opzet en realiseert. Je bent sterk in het maken van verbinding, zowel intern als extern. Verder ben je analytisch, sterk in organiseren, resultaatgericht, schrijfvaardig en samenwerkingsgericht. Je denkt vanuit het perspectief van de partner én EnTranCe, je bent een teamplayer, ontwikkelingsgericht en denkt en handelt in mogelijkheden. We komen graag met jou in gesprek als je ruime onderzoekservaring hebt en natuurlijk als je iets wil bijdragen aan onze missie en ons team. Natuurlijk heb je relevante kennis van de genoemde thema’s en kan je niet wachten om hier samen met ons verdere invulling aan te geven.

Wat bieden wij?

We bieden je een nieuwe, uitdagende en afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een leuke werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De omvang is 0,6 fte per onderzoeksthema. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Antoinette Bos, manager operations, 06-53 89 23 27.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

  • De eerste gesprekken vinden plaats op: donderdag 8 en vrijdag 9 december 2022.
  • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
  • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturetekst downloaden

Sluitingsdatum: 4 december 2022

Taal selecteren: