Vacature: Onderzoeker Urbane en rurale duurzame mobiliteit

Wil jij een bijdrage leveren aan duurzame mobiliteit? En heb jij ervaring en affiniteit met gedragsonderzoek in combinatie met maatschappelijke relevante vraagstukken? Dan is dit een functie voor jou!

Context

Mobisitie (MOBIliteit tranSITIE) is een samenwerkingsproject gericht op duurzame mobiliteit in plattelandsgemeenten. De uitdaging voor ambtenaren van dit type gemeente, om goede beleidsmaatregelen te formuleren, is extra groot vanwege de grotere auto-afhankelijkheid en grotere afstand tot voorzieningen en werk. Binnen Mobisitie wordt onderzocht hóe we ambtenaren kunnen ondersteunen met het schrijven en uitvoeren van gedragen en realistisch beleid, door hen te voorzien van de juiste informatie en de juiste manieren om inwoners te betrekken bij de vorming én bij het naleven van beleid. Binnen dit project werken onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen samen met medewerkers van plattelandsgemeenten, een OV-organisatie, een onderzoeksbureau en een bedrijf gespecialiseerd in digitale, interactieve toepassingen.

Wat ga je doen?

Om aan Mobisitie een bijdrage te leveren zoeken we een docent-onderzoeker met inhoudelijke kennis op het gebied van duurzame mobiliteit én menselijk gedrag. Je werkt in het onderzoeksteam onder leiding van de thematische onderzoekscoördinator duurzame mobiliteit en met meerdere lectoren van verschillende onderzoeksthema’s. Je werkt mee aan het lopende onderzoek op het gebied van duurzame mobiliteit. Dit kan zowel kwantitatief (zoals vragenlijsten) als kwalitatief onderzoek zijn (zoals interviews en focussessies), zowel explorerend als evaluatief van aard; bijvoorbeeld met de inwoners en ambtenaren van de gemeenten in het project.

Wie zijn wij?

Je gaat werken bij EnTranCe, het Centre of Expertise Energy (CoEE) van de Hanzehogeschool, die als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap wil bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleert EnTranCe, CoEE – in samenwerking met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en anderen kennisinstellingen – duurzame innovaties. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streeft EnTranCe naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

De intentie is dat je ook gaat participeren in het onderwijs afhankelijk van kennis en ervaring in het onderwijs bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Een uitbreiding van het contract is bespreekbaar en wellicht mogelijk.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een master binnen het sociale domein (bijvoorbeeld psychologie, communicatie, sociologie).
 • Ervaring en affiniteit met gedragsonderzoek in combinatie met maatschappelijke relevante vraagstukken is een must, bij voorkeur binnen het mobiliteitsdomein.
 • Je hebt visie en expertise op dit kennisgebied net als visie op de verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek.
 • Je hebt vaardigheid in het coördineren en uitvoeren van onderzoeksprojecten en affiniteit met en kennis van het hoger onderwijs.
 • Je brengt bij voorkeur een relevant netwerk met kennisinstellingen en werkveld mee.
 • Vaardigheid in het overdragen van expertise en het kunnen inspireren van docenten en studenten.
 • Beschik je over de competenties als samenwerken, resultaatgericht werken, organisatiesensitiviteit en onafhankelijkheid.
 • Je hebt een ondernemende en innovatieve houding.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende en afwisselende functie. Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. De omvang van je dienstverband is in overleg. We bieden in eerste instantie een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.

 

 • Het salaris voor deze functie bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 van de cao-hbo.
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Maximaal 53 vakantiedagen.
 • Mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie

Antoinette Bos, manager operations, vertelt je graag meer over deze vacature (0,4 fte, vacaturenummer v23.0150). Je kunt contact met haar opnemen via 06-53892327 of a.bos@pl.hanze.nl. Ze is beschikbaar voor vragen buiten de weken 30 tot en met 34.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur dan je cv en motivatie via deze link.

 • Sluitingsdatum is: 27 augustus 2023.
 • De eerste gesprekken vinden plaats op: vrijdag 1 september 2023.
 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
 • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: