Vacature: Marketing & communicatie professional (0,8 fte)

Voor het Stafbureau Marketing & Communicatie, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, zoeken wij een Marketing & communicatie professional. Je zult komen te werken op EnTranCe | Centre of Expertise Energy

0,8 fte, vacaturenummer v21.0325

De afdeling Marketing & Communicatie heeft een belangrijke rol in het effectief vertalen en communiceren van de onderzoeksresultaten en de impact hiervan naar beleidsmakers, het algemeen publiek, bedrijfsleven en (maatschappelijke) organisaties.

Wij zoeken een proactieve, daadkrachtige en zelfstandige professional die eigen verantwoordelijkheid durft te nemen. Iemand die voor de Hanzehogeschool de onderzoeksresultaten en de impact in het energiedomein effectief kan vertalen en communiceren. We zijn op zoek naar een stevige sparringpartner voor het MT van EnTranCe | Centre of Expertise Energy op het gebied van marketing- en communicatievraagstukken.

De Hanzehogeschool Groningen verbindt haar onderwijs en praktijkgericht onderzoek op basis van drie speerpunten: energie, healthy ageing en ondernemerschap. Het praktijkgericht onderzoek van de hogeschool wordt gecoördineerd vanuit de Centres of Expertise (CoE) en diverse kenniscentra rond de maatschappelijke opdrachten van Noord Nederland. We werken samen met bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties uit de regio en in (inter)nationale consortia. Dit doen wij in diverse publiek-private samenwerkingsvormen, waarvan EnTranCe er één is.

EnTranCe | Centre of Expertise Energy
EnTranCe zet zich in voor de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening. Wetenschappers, studenten, bedrijven en maatschappelijke instellingen zoeken samen naar oplossingen die direct toepasbaar zijn in de overgang naar schonere energiebronnen, de energietransitie. EnTranCe stimuleert open innovatie, waarin de gebruiker de hoofdrol speelt. Het motto van EnTranCe is dan ook: ‘People in Power’, zie voor meer informatie de website

De functie
Je barst van de energie om de impact van de Hanzehogeschool te vergroten en EnTranCe op de kaart te zetten. Je bent nieuwsgierig naar alle kanten van de energietransitie (technische, sociale en maatschappelijke aspecten) en gaat er doortastend mee aan het werk. Je creëert content en organiseert events. En je adviseert de directie over manieren om nog meer impact te hebben door de inzet van marketing en communicatie. Je bent onderdeel van het kenniscommunicatieteam van M&C. Met elkaar zorg je voor de communicatie van de impact van het toegepaste onderzoek van de Hanzehogeschool. Je bent sparringpartner voor het MT van EnTranCe en staat stevig in je schoenen. Je ziet kansen op zowel marketing als communicatiegebied en pakt deze ook.

Het profiel

  • Je bent een inspirerende, slagvaardige collega met een heldere kijk op kenniscommunicatie. Vanuit deze expertise durf jij ook weerwoord te geven. Jij staat voor wat je zegt en doet wat je belooft. Je maakt je nieuwe zaken snel eigen en speelt alert en proactief in op relevante ontwikkelingen in de omgeving en organisatie. Je weet als geen ander hoe je omgaat met de belangen van verschillende stakeholders.
  • Je blinkt uit in de Nederlandse en Engelse taal en je weet heel goed hoe je een boodschap overbrengt met inzet van alle beschikbare media. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met kenniscommunicatie en de lectoraten en onderzoekslijnen van de Hanzehogeschool op het gebied van energie.
  • Je hebt al een aantal jaren werkervaring opgedaan in het marketing en communicatievak. Je beschikt over de juiste papieren: een afgeronde opleiding op het gebied van communicatie of marketing, op bachelorsniveau of hoger. Het spreekt vanzelf dat je creatief bent en weet wat je kunt met online communicatie en sociale media.

Plaats in de organisatie
Jij gaat deel uitmaken van het M&C team Kenniscommunicatie en legt verantwoording af aan één van de twee teamleiders van het Stafbureau Marketing & Communicatie. Binnen het stafbureau heb je contact met je vakgenoten, zoals de communicatieadviseur onderzoek en innovatie, de coördinator kenniscommunicatie, de woordvoerder en communicatiemedewerkers. Je werkt zelfstandig, maar nooit alleen: je werkplek is veelal binnen het Centre of Expertise, want daar tref je de mensen die je het vaakst ziet en spreekt. Je werkt nauw samen met de programmamanager van EnTranCe.

Wat we bieden
De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. We bieden een enerverende functie met veel uitdaging waarbij wij in eerste instantie een contract aanbieden van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is gewaardeerd in schaal 10. Je salaris bedraagt, afhankelijk van je achtergrond en ervaring, minimaal € 2.652,- en maximaal € 4.307,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Meer informatie
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Bel dan met Marrit Nijdam, interim teamleider Marketing & Communicatie, telefoonnummer 050-595 6488. Word jij onze nieuwe collega? Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Sluitingsdatum is 2 december 2021.  De speeddate-gesprekken vinden plaats op maandag 6 december 2021. De eventuele vervolggesprekken vinden plaats op dinsdag 7 december 2021. Een schrijfopdracht of pitch maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Status vacature
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: