Ben jij een verbindend leider en zet je vernieuwend praktijkgericht onderzoek op? En heb je kennis van van productie, opslag en toepassing van duurzame brandstoffen? Dan is dit een uitdagende functie voor jou!
De context
Het komende decennium zal de maatschappij de stap naar een duurzame energiesamenleving moeten maken. In onze visie is er niet één oplossing, maar ontstaat er een hybride energiesysteem, bestaande uit decentrale en centrale componenten. Duurzame gassen en brandstoffen zijn daarbij van groot belang. Hoe de energietransitie precies vorm krijgt is de nog onbeantwoorde vraag, maar co-creatie met burgers en bedrijven zal een belangrijk element zijn: People in Power.
We werken samen met onze stakeholders aan oplossingen in het vraagstuk van de energietransitie en verbinden ons onderzoek aan de drie Energie-masterprogramma’s van de Hanzehogeschool.
In de leeropdracht staan productie, opslag en toepassing van duurzame brandstoffen zoals waterstof centraal. Je concretiseert met andere docent-onderzoekers en interne en externe stakeholders vraagstukken en ideeën rondom de productie, opslag en toepassing van duurzame gassen en brandstoffen. Dit doe je niet alleen, maar samen met andere partijen. Hierbij wordt altijd gedacht vanuit integraal technisch perspectief. Duurzame gassen en brandstoffen is één van onze vijf interdisciplinaire onderzoeksthema’s.
Aandeel in onderwijs en onderzoek
Je bent zichtbaar in het onderwijs van bacheloropleidingen en in het bijzonder voor de energiemasters. Ook ben je zichtbaar voor docent-onderzoekers die meewerken aan innovatieprojecten. Je stelt een ambitieuze onderzoekagenda op en voert die uit en weet docent-onderzoekers en studenten aan de leeropdracht te binden en met hen projecten te starten, te publiceren en waar mogelijk promotietrajecten te starten. Je zet vernieuwend praktijkgericht onderzoek op, voert deze uit en zoekt financiering.
Aandeel als onderzoeksleider
Je geeft leiding aan de leeropdracht, bestaande uit studenten, onderzoekers en docent-onderzoekers. Je presenteert bevindingen binnen het wetenschappelijke en publieke debat en bent de brug tussen onderzoek, onderwijs en praktijk op het gebied van duurzame gassen en brandstoffen. Je maakt snel de switch vanuit een hoog abstractieniveau naar de praktijk in de uitvoering. Verbindend leiderschap is je natuurlijke kracht. Je kunt prioriteren, sturen en coachen in een soms veeleisende en steeds ‘bewegende’ werkomgeving en bezit een relevant netwerk binnen de energietransitie.
Leeropdracht
De leeropdracht richt zich op de inzet van duurzame gassen en brandstoffen in de energietransitie zoals waterstof. In het kielzog hiervan worden de gassen zuurstof (als restproduct van elektrolyse) en kooldioxide (als restproduct van biogas productie) meegenomen. Op het gebied van waterstof kun je bijdragen aan de industrie-investeringsagenda Noord-Nederland. Technologische kennis van duurzame gassen en brandstoffen is noodzakelijk en we verwachten een stevige basis op het gebied van kennis van productie, opslag, transport en toepassing van duurzame gassen en brandstoffen.
Alhoewel je lector bent op het gebied van duurzame gassen en brandstoffen is de samenwerking met andere lectoren en hun leeropdrachten essentieel. Bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving, kennis- en waarderingsdisseminatie, acceptatie, inpassing en gebruik in de regio en daarbuiten.
Waar ga je werken?
Je gaat werken bij EnTranCe en het Instituut voor Engineering.
EnTranCe is het Centre of Expertise Energy draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste, veerkrachtige en duurzame energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleren we duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, studenten, maatschappelijke organisaties en overheden. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streven we naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.
Het Instituut voor Engineering is een internationaal georiënteerd instituut en verzorgt Associate Degree opleidingen Projectleider Techniek en Automotive, voltijd en deeltijd bacheloropleidingen in Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Industrieel Product Ontwerpen en drie masteropleidingen in het gebied van energie en een master Sensor System Engineering. In totaal studeren er aan ons Instituut ongeveer 2000 studenten en werken er circa 180 bevlogen medewerkers (docenten, ondersteunende medewerkers, management en lectoren).
Wij zoeken een pragmatisch Lector die voldoet aan de volgende functie-eisen:
- Gepromoveerd in een technisch relevant gebied. Bijvoorbeeld technische natuurkunde of werktuigbouwkunde.
- Technologische kennis van duurzame brandstoffen.
- Kennis van productie, opslag en toepassing van duurzame brandstoffen.
- Kennis van verbrandingstechnologie en transport.
- (Actief) trackrecord van presenteren en publiceren op relevante podia.
- Analytisch, conceptueel sterk en goed in het schrijven van adviesrapportages en succesvolle subsidieaanvragen.
- Sturing kunnen geven aan toegepaste/praktijkgerichte onderzoeksprojectontwikkeling van idee tot aanvraag.
- Een sterk lokaal, nationaal netwerk en bij voorkeur ook internationaal netwerk op het gebied van energie en energietransitie.
- Een technisch systeemgerichte aanpak met oog voor de rol van de overheid, maatschappij en de markt hierin. Kan coalities vormen.
- Integraal kunnen denken en handelen.
Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende en afwisselende functie. Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans.
- De aanstelling is voor de duur van de lectoraatsperiode (4 jaar). Na het eerste jaar volgt een evaluatie. Het lectoraat wordt na 4 jaar geëvalueerd en bij een positieve evaluatie kan de aanstelling verlengd worden.
- Het salaris bedraagt minimaal € 5.688,- en maximaal € 7.940,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 15 cao-hbo.
- Je ontvangt 8% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
- Maximaal 53 vakantiedagen.
- Mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.
Informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature (0,6-1,0 fte; vacaturenummer v23.0055) kunt u contact opnemen met Jan-Jaap Aué, Directeur EnTranCe, telefoonnummer 050-595 4680 of Peta de Vries, Dean instituut voor Engineering, telefoonnummer 050-595 3552.
Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via deze link.
- Sluitingsdatum is: 7 mei 2023.
- De eerste gesprekken vinden plaats op: donderdag 11 mei 2023.
- De tweede ronde gesprekken vinden plaats op: woensdag 17 mei 2023.
- Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.