Vacature Gesloten: Junior Onderzoeker (0,2 – 0,6 fte)

Bij Entrance - Centre of Expertise Energy is een vacature ontstaan voor een Junior Onderzoeker (0,2 - 0,6 fte). Ben jij nieuwsgierig? En wil je ervaring op doen met praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van duurzaamheid, energie en gedrag? Dan is dit echt een functie voor jou!

Voor EnTranCe – Centre of Expertise Energy (CoEE) van de Hanzehogeschool Groningen zoeken we een

Junior Onderzoeker (0,2 – 0,6 fte) Gesloten

Wat ga je doen?
Je werkt mee aan verschillende onderzoeken binnen het lectoraat Communication, Behaviour and the Sustainable Society en dan met name aan onderzoek op het gebied van duurzaam gedrag. Samen met andere onderzoekers en studenten werk je aan de voorbereiding, uitvoering, analyse en rapportage van praktijkgericht onderzoek. In ons onderzoek zijn we op zoek naar manieren om duurzaam gedrag van verschillende groepen mensen te stimuleren en daarmee dragen we bij aan een duurzame samenleving. We werken samen met veel verschillende partijen, zoals energiecoöperaties, gemeenten en bedrijven. Binnen ons lectoraat lopen veel onderzoeken gelijktijdig, sommige onderzoeken duren meerdere jaren, andere enkele maanden. Je komt dus in een hele dynamische omgeving te werken waarin je gelijktijdig bij meerdere onderzoeken betrokken bent. Deze functie biedt je de mogelijkheid om (verdere) ervaring op te doen met praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van duurzaamheid, energie en gedrag. Je kunt ontdekken wat onderzoek in de praktijk inhoudt.

Werkzaamheden die je als junior onderzoeker uitvoert, zijn onder andere:
• het voorbereiden en uitvoeren van dataverzameling (bijvoorbeeld vragenlijsten en interviews afnemen);
• het verwerken en analyseren van zowel kwantitatieve als kwalitatieve data;
• het uitvoeren van literatuuronderzoek;
• het meewerken aan het schrijven van onderzoeksrapporten en andere manieren om resultaten van het onderzoek te delen;
• het mede-ontwikkelen van vragenlijsten en interviewschema’s;
• het mede-organiseren van bijeenkomsten;
• het actief meedoen aan bijeenkomsten binnen het lectoraat en de specifieke onderzoeken waar je aan meewerkt.

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij EnTranCe| CoEE. Één van de lectoraten is het lectoraat Communication, Behaviour & The Sustainable Society (CBSS). Het lectoraat draagt middels praktijkgericht onderzoek naar communicatie- en gedragsinterventies bij aan de totstandkoming van een duurzame samenleving. Je komt in een team vol enthousiaste en gedreven onderzoekers, promovendi en studenten met een hart voor duurzaamheid.

EnTranCe| CoEE wil als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleert EnTranCe| CoEE duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en anderen kennisinstellingen. Met als uitgangspunt “people in power” streeft EnTranCe| CoEE naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren. Hoewel je zelfstandig zult werken ontvang je begeleiding van ervaren onderzoekers. Je komt te werken op een afdeling met een collegiale sfeer en veel expertise op het terrein van gedragsverandering en praktijkgericht onderzoek.

Wat breng je mee?
Je bent een enthousiaste, zelfstandig werkende junior onderzoeker, die zin heeft om met het thema duurzaam gedrag aan de slag te gaan. Je hebt een open houding, je wilt samen zoeken naar oplossingen en bent iemand die verbinding wil en kan maken. Het is een pré als je ervaring met het doen van onderzoek hebt, maar dat mag je ook bij het lectoraat ontwikkelen. Daarnaast:
• Je hebt een relevant opleidingsniveau voor de functie
• Je hebt affiniteit met energievraagstukken en duurzaamheid.
• Je hebt kennis van en enige ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en -technieken (waaronder SPSS, Excel, interviewen, focusgroepen).
• Je bent nieuwsgierig, je hebt een onderzoekende houding en draagt graag je steentje bij aan het oplossen van praktijkvraagstukken.
• Je hebt goede schriftelijke, mondelinge en sociale communicatievaardigheden.
• Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig.
• Je bent daadkrachtig, flexibel, kunt snel schakelen en bent niet bang om initiatief te nemen.

Organisatie
De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland. In 2018 vierde zij haar 220-jarig bestaan. Met vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam telt de hogeschool in totaal 30.878 studenten en 3.417 medewerkers. Voor meer info: https://www.hanze.nl/nld/organisatie/hanzehogeschool/hanzehogeschool-groningen.

Wat bieden wij?

Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 53 verlofdagen bij 40-urige werkweek en een 13e maand. Verder stimuleert De Hanze haar medewerkers om zich permanent te ontwikkelen. Onze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Antoinette Bos, Manager Operations, telefoonnummer 06 14536645.
• Sluitingsdatum 02 oktober 2022
• Wij verzoeken nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren, de kosten hiervoor worden vergoed door de Hanzehogeschool.

Word jij onze nieuwe collega?
Je kunt je sollicitatie (cv + motivatiebrief) sturen aan recruitment@org.hanze.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: