Vacature: Docent-onderzoeker Learning Communities energietransitie

Ben je onderwijskundig sterk en faciliteer jij het nieuwe leerproces in de learning communities? Heb jij lef, ben je creatief, denk je vooruit en gedij je goed in een organisatie in beweging? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Context

Eén van de opdrachten van EnTranCe, Centre of Expertise Energy is het leveren van een bijdrage aan de human capital ontwikkeling in de energietransitie agenda. In de afgelopen jaren is daarbij vanuit verschillende regionale en nationale projecten het zwaartepunt komen te liggen op de thema’s waterstof en systeemintegratie, die vanuit multidisciplinair perspectief worden bekeken.

Het doel van deze projecten is, in samenwerking met alle projectpartners, onderwijs te ontwikkelen voor studenten en professionals én docenten. Dit onderwijs en deze programma’s moeten leiden tot een regionaal en/of landelijk dekkend aanbod.

In deze projecten is de ontwikkeling, uitvoering, evaluatie en daarna opschaling van learning communities als, concept voor de human capital ontwikkeling, een belangrijke uitkomst.

Wat ga je doen?

Je gaat je richten op 4 gebieden.

  1. Voor de ontwikkeling van human capital in de waterstofagenda breng je vanuit verschillende projecten in kaart wat het huidig aanbod op dit thema is, en wat deze zou moeten worden;
  2. je richt learning communities in rond vraagstukken op de thema’s systeemintegratie en waterstof. De vraagstukken haal je op uit de onderzoeksgroepen van EnTranCe of uit het werkveld. Je draagt zorg voor de bemensing van deze learning communities met studenten, onderzoekers en werkveldvertegenwoordigers, je faciliteert het leerproces van de groep, evalueert de werkwijze en stelt deze bij waar nodig. Je organiseert activiteiten rond deze learning communities in de vorm van lezingen, presentaties, workshops, excursies, etc.;
  3. je ‘vertaalt’ de resultaten uit de learning communities naar scholingsproducten voor het onderwijs voor zowel studenten als werkenden
  4. je adviseert en ondersteunt de programmamanager van de EnTranCe Learning Communities bij het doorontwikkelen van het concept learning community en maakt productvoorstellen en offertes, voor human capital vragen die door ons business development team worden opgehaald.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij EnTranCe, het Centre of Expertise Energy (CoEE) van de Hanzehogeschool, die als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap wil bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleert EnTranCe, CoEE – in samenwerking met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en anderen kennisinstellingen – duurzame innovaties. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streeft EnTranCe, CoEE naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

Wat breng je mee?

Je hebt minimaal een afgeronde master en een aantal jaren relevante werkervaring. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van human capital programma’s en ervaring met het faciliteren van leerprocessen in learning communities. Het is een pré wanneer je een netwerk hebt, dat gerelateerd is aan de energietransitie.

Je bent energiek, analytisch, zorgvuldig, creatief, innovatief, inspirerend en op samenwerking gericht. Je werkt graag met studenten op het snijvlak van onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk en je bent professioneel in de onderlinge afstemming. Je wilt bijdragen aan onze missie en een meerwaarde worden voor ons team, je denkt vanuit het perspectief van de in- en externe stakeholders, lectoren, onderzoekers, studenten én EnTranCe. Je bent ontwikkelingsgericht en denkt en handelt in mogelijkheden.

Ben je wel geïnteresseerd, maar voldoe je niet helemaal aan wat we vragen? Dan nodigen we je van harte uit ook te solliciteren. We kijken graag samen met jou wat de wederzijdse mogelijkheden zijn.

Wat bieden wij?

We bieden je een afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een prettige werkomgeving met een informele werksfeer binnen het team van de Entrance Learning Communities.

We bieden je in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature (0,6-1,0 fte, vacaturenummer v23.0044) kun je contact opnemen Antoinette Bos, manager operations, 06-53892327.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur dan je cv en motivatie via deze link.

  • Sluitingsdatum: 4 april 2023.
  • De eerste gesprekken vinden plaats op: donderdag 6 april 2023. Woensdagochtend 5 april ontvang je via email bericht of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
  • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
  • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: