Vacature Gesloten: Docent-onderzoeker energietransitie en datamodellering (medior)

Ben jij onze nieuwe collega met stevige ervaring in datamodellering? En wil je alles weten van het energiesysteem van de toekomst, de rol van waterstof daarin en daarbij verbinding leggen met technische bedrijfskunde? Dan zoeken we jou!

Voor EnTranCe – Centre of Expertise zoeken we nieuwe collega’s met verschillende expertises in de functie van

Docent-onderzoeker energietransitie en datamodellering (medior)

Wat ga je doen
Als docent-onderzoeker ben je enerzijds docent en anderzijds onderzoeker. De verhouding is idealiter 50-50. Deze kan echter afhankelijk van kennis, ervaring en ambitie in overleg anders ingevuld worden.

Onderwijs. Als docent-onderzoeker coach en begeleid je studenten gedurende hun leerroute. Je belangrijkste taak is het begeleiden van individuele en groepen studenten in hun leerproces. We vinden het belangrijk dat je theorie en praktijk met elkaar weet te verbinden. Je legt de relatie tussen wat studenten doen in de opleiding en wat zij straks gaan doen in het werkveld. Je weet interactie/teamwerk, zelfstudie en instructie te stimuleren en op een effectieve wijze in te zetten. Je inspireert studenten bij het ontwikkelen van beroepsvaardigheden en je helpt hen bij het werken aan reële opdrachten vanuit bedrijven. Daarnaast ontwikkel je (delen van) het curriculum en onderwijswerkvormen en vertaalt relevante ontwikkelingen naar het curriculum.
De genoemde activiteiten kunnen zowel in de bachelors als ook binnen de energiemasters plaatsvinden.

Onderzoek. Jouw onderzoek is met name gericht op het ontwikkelen van technisch-economische modellen, methoden en instrumenten die ingezet kunnen worden bij besluitvorming in de energietransitie op regionaal en lokaal niveau, met name in de gebouwde omgeving. Je kent de verschillende belangen, neemt de effecten van menselijk gedrag mee en legt verbanden als het gaat om sociale, economische en technische aspecten binnen je onderzoek. Verder ga je bezig met het opstellen en doorrekenen van business cases en modelleer je verschillende systemen op het gebied van energiestromen en transport. Projecten waar we op dit moment mee bezig zijn, zijn Making City en Energieopwek.

Waar ga je werken?
Je gaat op twee plekken werken, bij zowel het Instituut voor Engineering als EnTranCe – Centre of Expertise Energy. Het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen is een internationaal georiënteerd instituut en verzorgt associate degrees, bachelor- en masteropleidingen. In totaal studeren er aan ons Instituut ongeveer 2200 studenten en werken er circa 180 bevlogen medewerkers (docenten, ondersteunende medewerkers, management en lectoren).

EnTranCe is ons expertisecentrum op het gebied van energietransitie. EnTranCe draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleert EnTranCe duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en andere kennisinstellingen. Met ‘People in Power’ als uitgangspunt, streeft EnTranCe naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

Wat verwachten wij van jou?
Je bent een kritisch denker, reflectief op je eigen handelen en hebt in deze rol de uitdaging om onderzoek in de genoemde projecten mede vorm te geven en uit te voeren. Dit doe je in samenwerking met de andere onderzoekers binnen Making City en Energieopwek en de onderzoeksgroep van EnTranCe. Je bent minimaal in het bezit van een relevante afgeronde masteropleiding. Je beschikt over een onderwijsbevoegdheid of bent bereid deze te halen. Je hebt onderzoekservaring en -kwaliteiten (gepromoveerd is een pré) in een relevant gebied en bent bekend met praktijk- en actiegericht onderzoek.

Van jou verwachten we met name technisch-economische inbreng t.a.v. energievraagstukken in de gebouwde omgeving en het besluitvormingsproces daaromheen. Dit betekent dat je gaat samenwerken aan oplossingen voor de lokale en regionale energiesystemen in samenspraak met verschillende stakeholders zoals bewoners, overheden etc. Je bent breed inzetbaar voor de projecten en hebt ervaring met het modelleren van energiesystemen. Je hebt interesse in de sociale, ruimtelijke, organisatorische en juridisch aspecten. Verder heb je kennis van en ervaring met (het doorrekenen van) business cases en je weet hoe je daarbij inzicht verkrijgt in welke variabelen van invloed zijn. Daarnaast heb je ervaring met het gebruik en het ontwikkelen van energiemodellen en verbindt je deze aan de praktijk. Je hebt aantoonbare interesse in ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en hebt begrip van de besluitvormingsprocessen in de energietransitie.

Wat bieden we je
Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit de energietransitie. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoek omgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. Juist het werken met studenten die met verrassende ideeën of vragen komen, maakt dat soms een stap verder gemaakt kan worden. Je kunt sparren met experts binnen het vakgebied en wellicht haal je juist inspiratie uit aangrenzende vakgebieden. Op onze hogeschool is dit allemaal aanwezig.

Je wordt je benoemd in de functie van docent onderzoeker a. Je salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo.
Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marten van der Laan, lector Systeemintegratie, 06-42541223. Voor vragen over het onderwijs kun je contact opnemen met Joanne Meeske, teamleider, 050-595 2606.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

– Sluitingsdatum: 12 juni 2022.
– De eerste gesprekken vinden plaats op: donderdag 16 juni 2022.
– Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
– Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: