Vacature: Docent-onderzoeker economische vraagstukken in de energietransitie

Heb jij ervaring met het maken van economische analyses? En wil je bijdragen in ons team aan het versnellen van de energietransitie? Dan is dit de functie voor jou!

Wat ga je doen?

Vanuit de zogenoemde regiodeal fase 2 werk je mee aan verschillende onderzoeken binnen het lectoraat ‘Juridische en economische vraagstukken’ in de energietransitie en dan met name aan onderzoek op het economische vlak. De constatering is dat er veel flexibiliteit nodig is om het energie systeem in de toekomst bestuurbaar te houden en om dat te ontsluiten zijn goede business cases nodig. Samen met andere onderzoekers en studenten werk je aan de voorbereiding, uitvoering, analyse en rapportage van praktijkgericht onderzoek op dit vlak. Voor één van de projecten ga je economische analyses uitvoeren waaronder kosten / baten analyses voor de thuisbatterij, buurtbatterij en de warmwatertank. Dit project loopt tot en met eind december 2023 met een presentatie van de resultaten in januari 2024. Je werkt hiervoor samen met onderzoekers en lectoren van andere disciplines zoals juridische aspecten, systeemintegratie en duurzaam gedrag.

Je verwerkt en analyseert zowel kwantitatieve als kwalitatieve data en voert literatuuronderzoek uit. Verder schrijf je mee aan onderzoeksrapporten en werk je mee aan andere manieren op resultaten van het onderzoek te delen. Ook lever je een actieve bijdrage aan bijeenkomsten binnen het lectoraat en de specifieke onderzoeken waar je aan meewerkt en geef je onderwijs binnen het Instituut voor Business, Marketing en Finance.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij EnTranCe van de Hanzehogeschool in combinatie met het Instituut voor Business, Marketing en Finance.

EnTranCe draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek, onderwijs en kenniscommunicatie stimuleert EnTranCe samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en anderen kennisinstellingen duurzame innovaties. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streeft EnTranCe naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren. EnTranCe heeft momenteel al een interessante projectportefeuille. Gezien de urgentie van de klimaatverandering is het noodzakelijk dit sterk uit te breiden en te verdiepen.

Wat breng je mee?

Je hebt een afgeronde relevante masteropleiding en ervaring met economische analyses waaronder kosten/baten analyses en haalbaarheidsberekeningen. Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Je hebt goede schriftelijke, mondelinge en sociale communicatievaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, maar ook met de Engelse taal kun je goed uit de voeten. Verder ben je analytisch, nauwkeurig en daadkrachtig.

We komen ook graag met jou in gesprek als je niet helemaal voldoet aan bovenstaande en wel graag een bijdrage wilt leveren aan ons team. Heb je interesse? We bespreken graag de mogelijkheden met je!

Wat bieden wij?

We bieden je een functie waarin ruimte is om te werken aan initiatieven en projecten met een sterk innovatief karakter. Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privébalans.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Omvang van fte hangt mede af van kennis en ervaring. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo.

De Hanzehogeschool heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature (0,6-0,8 fte, vacaturenummer v23.0049) kun je contact opnemen met Antoinette Bos, manager operations EnTranCe, 06-53892327.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur dan je cv en motivatie via deze link.

  • Sluitingsdatum: 16 april 2023.
  • De eerste gesprekken vinden plaats op: dinsdag 25 april 2023.
  • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten. Interne kandidaten worden gedetacheerd vanuit hun huidige standplaats.
  • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: