Terugblik op Barn Talk: Wat weet Nederland over waterstof?

Op 3 februari vond er wederom een online Barn Talk plaats, dit keer met het onderwerp ‘Wat weet Nederland over waterstof?’ Tijdens de uitzending werden de resultaten van de publieksmonitor Groene Waterstof Booster besproken, waarin onderzocht werd wat het brede publiek weet over waterstof.

Zo bleek onder meer dat inwoners van Groningen en Drenthe meer over waterstof weten dan inwoners van de rest van Nederland, maar dat er toch nog veel werk te verzetten valt wanneer je kijkt naar het draagvlak rondom energietransitie en het vergroten van de rol van waterstof hierin, zo concludeerden Wim Elving, lector duurzaamheidscommunicatie bij EnTranCe en Marcel Koenis, business developer bij EnTranCe. Samen leidden zij het gesprek tijdens de Barn Talk.

Bekijk het whitepaper

De resultaten uit dit onderzoek werden geduid door lector Jan-jaap Aué, Werner ten Kate, wethouder van Hoogeveen, Ulco Vermeulen van Gasunie en Mark Peterse van Portaal. Mathilde van Dijk, senior-onderzoeker van EnTranCe, voerde de publieksmonitor uit. Het onderwerp werd gekozen omdat er de komende jaren volop geïnvesteerd wordt in waterstof. Deelnemers konden via de chat vragen stellen en opmerkingen plaatsen. Er deden 144 deelnemers mee. Kijk de Barn Talk ‘Wat weet Nederland over waterstof?’ hier terug.

Volgende editie
Op 3 maart is er een Barn Talk Politiek met als thema ‘Hoe klimaatverandering en energietransitie hoger op politieke agenda te krijgen’. Marcel Koenis en Wim Elving gaan in deze editie in gesprek met politici over hoe er in de Tweede Kamerverkiezingen van maart meer urgentie kan komen voor deze onderwerpen.

Taal selecteren: