Summer School

Het programma van de Summer School - Global Energy Transition is achter de rug. De afgelopen weken zijn de studenten van de Summer School ondergedompeld in drie intensieve weken, waarin alle facetten van de energietransitie aanbod zijn gekomen. Door hun deelname hebben zij meer inzicht gekregen van de verschillende aspecten van de transitie.

We hebben studenten ontvangen vanuit onze samenwerking met verschillende internationale hogescholen. De studenten kwamen uit; Canada, Tanzania, Verenigd Koninkrijk, Italië, Indonesië en Trinidad Tobago. Door deze mix van diverse achtergronden, hebben we verschillende uitdagingen weten bloot te stellen. Wat blijkt?! De verschillen tussen westerse landen en ontwikkelingslanden zijn groot!

Summer School 2023 - Energy Barn - ENTRANCE Centre of Expertise Energy Groningen - presentation

Met boeiende workshops over adaptief leiderschap, duurzaamheid, nieuwe bedrijfsmodellen en duurzaam gedrag & communicatie, wordt er een interculturele mindset gecreëerd die de studenten klaarstoomt voor de uitdagingen van de energietransitie. Daarnaast nam de Summer School haar studenten mee naar inspirerende en leuke excursies, zoals een bezoek aan  het Gemeentehuis Ameland, ze werden wegwijs gemaakt met een fietstour door de stad Groningen en hebben een interessante sessie gehad bij het zonnepark Vierverlaten.

De geleerde theoretische kennis werd door de studenten toegepast in groepsprojecten en zij werkten samen aan innovatieve oplossingen voor de primaire uitdagingen van de energietransitie.

Summer School 2023 - Energy Barn - ENTRANCE Centre of Expertise Energy Groningen
Taal selecteren: