Succesvolle eerste editie Barn Talks met Wouter van Dieren

De eerste editie van de Barn Talks op EnTranCe is succesvol verlopen. De grote opkomst, betrokkenheid en interactie met de aanwezigen en de inspirerende presentatie van Wouter van Dieren zorgden voor een geslaagde Barn Talk. Dit legt een goede basis voor de volgende edities waarvan de eerste op 7 maart.

Lector energietransitie Klaas Jan Noorman opende samen met Marcel Nieuwenweg de eerste editie waarbij gelijk de focus werd gelegd op de interactie met de aanwezige energieprofessionals. De verschillende vragen uit de zaal geven aan hoe breed dit onderwerp is. Voorbeeld: Kan er door de klimaatverandering een nieuwe ijstijd komen? De focus van deze Barn Talk lag dan ook op het belang van de energietransitie om klimaatverandering tegen te gaan.

Het is niet economisch om de planeet te redden

Wouter van Dieren, lid van de Club van Rome en al 50 jaar vooruitstrevend in duurzaamheid, legde tijdens zijn presentatie de vinger op de zere plek. Klimaatverandering gaat veel sneller en op grotere schaal van verwacht. Om meer snelheid te krijgen in de energietransitie haalde hij aan dat het belangrijk is om in te zien dat dit een grote relatie heeft met economisch denken. Van het redden van de planeet groeit de economie niet, hierdoor blijft klimaatverandering altijd een dilemma.

Taal selecteren: