Succesvol verduurzamen? Leer eerst je wijk kennen!

Op 15 februari 2023 organiseert EnTranCe - Centre of Expertise Energy de kennisbijeenkomst “Succesvol verduurzamen? Leer eerst je wijk kennen!” Het evenement is interessant voor organisaties die zich bezighouden met verduurzamingsprojecten in wijken, zoals woningcorporaties, wijkverenigingen, gemeentes en lokale energie coöperaties.

De sociale vingerafdruk van jouw wijk

Het creëren van draagvlak onder bewoners in duurzame energieprojecten is essentieel voor een succesvolle uitkomst. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk om aan het begin van een verduurzamingsproject zicht te krijgen op de doelgroep. Maar, hoe doe je dat goed? Hoe kom je er achter welke mensen in jouw wijk wonen en wat hun wensen en behoeften zijn? En welke aanpak sluit vervolgens het beste aan bij de bewoners van jouw wijk of buurt?

De Hanzehogeschool Groningen is bezig met het ontwikkelen van een tool waarmee je een sociaal wijkprofiel kunt opstellen van jouw wijk of buurt. De tool brengt met behulp van een survey het “DNA” van jouw doelgroep in kaart. Het profiel wordt visueel weergegeven en is opgebouwd uit een aantal sociale factoren waarmee je het succes van je strategie kunt voorspellen en beïnvloeden. De uitkomst biedt dan ook concrete aanknopingspunten om effectieve communicatie- en participatiestrategie vorm te geven voor jouw buurt of wijk.

Interactieve bijeenkomst

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die de tool kan bieden voor jouw wijk of buurt? Kom dan naar de interactieve bijeenkomst ‘Leer je wijk kennen’ op 15 februari 2023. Tijdens de bijeenkomst vertellen onze onderzoekers je alles over de tool en wat het voor jouw buurt of wijk kan betekenen. Ook gaan we graag op interactieve wijze met je in gesprek over wat je nodig hebt om zelf met de tool aan de slag te gaan. Zo creëer je binnenkort succesvolle projecten die gesteund worden door bewoners!

Praktische informatie

  • Datum – 15 februari 2023
  • Tijd – 14:30 – 17:00 uur (inloop vanaf 14:00 uur). Het event sluit om 17:00 uur af met een netwerkborrel.
  • Locatie – EnTranCe, Zernikelaan 17 in Groningen

Voor vragen over het evenement kun je contact opnemen met Kathelijne Bouw (k.bouw@pl.hanze.nl).

Meld je aan via deze link.

Taal selecteren: