Vacature gesloten: Subsidieschrijver energietransitie en biobased economy

Ben je conceptueel sterk, snel van begrip en heb je uitstekende schrijfvaardigheden? Wil jij ons helpen met het versnellen van de energietransitie door samen met ons innovatieve projecten binnen te halen? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als schrijver maak je de plannen voor subsidies, financieringen en businesscases. Dit doe je voor EnTranCe (Centre of Expertise Energy, CoEE) en het Kenniscentrum Biobased Economy (KCBBE). Je werkt aan de maatschappelijke opgave ‘Energietransitie en circulariteit’. Je schrijft in nauwe samenwerking met onze partners, subsidieadviseurs, business developers, lectoren, promovendi en docenten. Je werkt aan projectvoorstellen in dit netwerk en met je collega’s. Zo ontwikkel je de plannen voor relevante onderzoeks- en innovatieprojecten en help je de energietransitie verder. Je haalt kennis en informatie op bij subsidie- en financieringsorganisaties en je inhoudelijke collega’s en partners en gebruikt deze om passende voorstellen te schrijven. Je achterhaalt de vraag achter de vraag, hebt helder zicht op beoordelingscriteria en hanteert een passende stijl  in je teksten.

Waar ga je werken?

EnTranCe

Je gaat werken voor EnTranCe van de Hanzehogeschool, die als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap wil bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek, onderwijs en kenniscommunicatie stimuleert EnTranCe samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en anderen kennisinstellingen duurzame innovaties. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streeft EnTranCe naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren. EnTranCe heeft momenteel al een interessante projectportefeuille. Gezien de urgentie van de klimaatverandering is het noodzakelijk dit sterk uit te breiden en te verdiepen.

Kenniscentrum Biobased Economy (KCBBE)

Je gaat ook werken voor het Kenniscentrum Biobased Economy. KCBBE is een van de kenniscentra van de Hanzehogeschool Groningen. Een biobased economy is een economie en samenleving die gebruik maakt van duurzame hernieuwbare grondstoffen van groene herkomst met gesloten kringlopen. Hierin vervangen hernieuwbare grondstoffen fossiele grondstoffen voor het produceren van chemicaliën, materialen, brandstoffen of elektriciteit en warmte. Het KCBBE werkt samen met bedrijven en instellingen aan vraagstukken die om nieuwe oplossingen en innovaties vragen. Het onderzoek draagt bij aan de kennisontwikkeling en toepassing in de beroepspraktijk en de maatschappij en leidt daarmee tot innovatie en (economische) ontwikkeling. Daarnaast levert het onderzoek nieuwe kennis en inzichten op voor ons onderwijs.

Wat breng je mee?

Je hebt een afgeronde master in een relevante richting voor deze functie. Je hebt bij voorkeur een aantal jaren werkervaring en een netwerk op het gebied van energietransitie, circulariteit en biobased economy. Je hebt een goede pen (Nederlands en Engels), bent communicatief vaardig, hebt aantoonbaar succes met het schrijven van subsidieaanvragen en je wilt echt bijdragen aan onze missie en een meerwaarde worden voor ons team.

Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van subsidies in Nederland en Europa. Je weet ideeën snel te vertalen naar concrete voorstellen. Daarnaast heb je een sterk analytisch en conceptueel vermogen en een samenwerkingsgerichte en proactieve houding.

We komen ook graag met jou in gesprek als je niet helemaal voldoet aan bovenstaande en wel graag een bijdrage wilt leveren aan onze missie en ons team. We bieden een ontwikkelingstraject aan in de vorm van een traineeship, waarbij enige kennis en ervaring van de energietransitie en minimaal een afgeronde hbo-opleiding wel vereist is. Heb je interesse? We bespreken graag de mogelijkheden met je!

Wat bieden wij?

We bieden je een mooie en nieuwe functie waarin ruimte is om te werken aan initiatieven en projecten met een sterk innovatief karakter. Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privébalans.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. Voor het traineeship geldt een andere inschaling.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Antoinette Bos, manager operations EnTranCe, 06-53892327 of Karen Geerts, programmamanager KCBBE, 06-10086053.

Word jij onze nieuwe collega?

Upload dan je cv en motivatiebrief via deze pagina

  • De eerste gesprekken vinden plaats op: vrijdag 16 december 2022.
  • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
  • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum: 11 december 2022.

Taal selecteren: