Studium Generale | Kenniscafé Groningen Ameland zelfvoorzienend?

Ameland wil in 2020 zelfvoorzienend zijn in duurzame energie en water, alle energie en water die het eiland nodig heeft moet dan direct op of rond het eiland geproduceerd worden. Hiermee is Ameland de eerste gemeente die op deze termijn deze ambitie nastreeft. Hoe gaat Ameland dit aanpakken? Welke obstakels liggen in de weg? Welke invloed heeft dit streven op toeristen en bezoekers, maar vooral ook op de eilandbewoners zelf? Is deze ambitie niet te hoog gegrepen?

In dit kenniscafé spreekt Alex van den Berg met ingenieur Richard Beekhuis van TNO over het lopende onderzoek naar duurzame energietechniek en energietransitie; en met Energie- en Gedragsdeskundige Carina Wiekens van de Hanze Hogeschool over de invloed die deze energietransitie heeft op de bewoners van Ameland, maar ook over de rol die zij zelf in dit proces spelen.

Datum:   donderdag 3 november 2016 – 16:00 tot 17:30
Locatie:  Energy Barn, terrein van EnTranCe, Zernikelaan 17, Groningen
Tickets:  Toegang gratis, aanmelding voor de rondleiding verplicht

Speciaal voor dit kenniscafé is de nieuwe Energy Barn, de innovatieve stroschuur gelegen in de EnTranCe energieproeftuin op het Zernike-complex, beschikbaar gesteld. Voorafgaand aan het Kenniscafé bieden de medewerkers van EnTranCe u de mogelijkheid om via een rondleiding het terrein te verkennen en kennis te maken met het onderzoek naar energietransitie.

Aanvang rondleiding: 16.00 uur

Voor meer informatie en registratie klick hier!

Taal selecteren: