Studenten energiemasters brainstormen over duurzamer Schier

Hoe kan Schiermonnikoog verder verduurzamen? Die vraag ligt deze week voor aan studenten van de drie energiemasters van de Hanzehogeschool Groningen tijdens een duurzame driedaagse.

Schier Academy: The world meets at Schiermonnikoog
Vijfenzeventig masterstudenten van de Hanzehogeschool kijken deze week hoe het mogelijk is Schiermonnikoog te transformeren in een CO2-neutraal eiland. Zij zijn van 25 tot en met vrijdag 27 september op Schiermonnikoog om hier hun studiejaar te beginnen.

De studenten komen van drie verschillende masteropleiding, namelijk de European Master in Sustainble Energy System Management, de European Master in Renewable Energy en de master Energy for Society. De studenten uit deze masters komen uit 25 verschillende landen. Zij inspireren, delen kennis, ervaringen, creatieve en innovatieve ideeën. Doel is om Schiermonnikoog te transformeren in een CO2 neutraal eiland. Het grootste deel van het programma is voor een ieder toegankelijk: inspiratiesessies door sprekers, werkprogramma’s van de studenten en tijdens hun eindpresentaties op vrijdag.

Lees meer over de Schier Academy in dit artikel uit het dagblad van het Noorden van donderdag 26 september.
Artikel Schier Academy DvhN 260919

Taal selecteren: