Ruud Koornstra benoemd tot voorzitter commissie EnTranCe Award

Nederlandse uitvindingen die effectief bijdragen aan de energietransitie maken vanaf 2022 kans om de EnTranCe Award te winnen: een jaarlijkse prijs voor organisaties of personen die in staat zijn gebleken belangrijke innovaties te doen op dit vlak of ze nationaal en internationaal te implementeren of op te schalen. Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra werd afgelopen woensdag tijdens de Barn Talk op EnTranCe | Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen, benoemd tot voorzitter van deze nieuwe prijs.  

Zelf stond Koornstra aan de wieg van tal van duurzame innovaties en bedrijven en werd onder meer bekend met de LED-lamp. Hij gelooft er heilig in dat we aan de vooravond staan van grootse oplossingen voor onze grote wereldproblemen, en dat ondernemers hier een belangrijke rol in spelen. De award kan deze ondernemers volgens Koornstra “een stuk erkenning geven voor het harde werk aan hun innovatie, en de impact ervan vergroten middels een stevige boost”, zo zei hij tijdens de bekendmaking. Wetenschappers of ondernemers die de prijs winnen, kunnen in ieder geval rekenen op ondersteuning bij het verwezenlijken van hun ambities: door het vergroten van hun naamsbekendheid, aanbrengen van helpende netwerken en materiele ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld onderzoekscapaciteit en -faciliteiten.

New Energy Forum

De eerste EnTranCe Award zal jaarlijks worden uitgereikt tijdens het New Energy Forum (komende editie is op 23 juni 2022). Op dit jaarlijkse festival komen bedrijven, onderzoekers en onderwijs samen om te delen hoe de energietransitie er voorstaat en voor welke uitdagingen we nog staan. Bezoekers krijgen een blik op de slimme, nieuwe wereld van energietransitie en duurzame mobiliteit. Een perfect moment om een voorloper in de schijnwerpers te zetten en diens successen te delen met geïnteresseerden. In de komende periode zullen er ook andere commissieleden bekend worden gemaakt; samen kiezen zij de prijswinnaars.

EnTranCe | Centre of Expertise Energy

De award is een initiatief van EnTranCe. Dit Centre of Expertise van de Hanzehogeschool Groningen zet zich in om de overgang naar een schone en betaalbare energievoorziening te versnellen. Dit doet het kenniscentrum door wetenschappers, studenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen samen te brengen en hun kennis te laten delen. Samen zorgen zij voor de innovaties die hard nodig zijn voor de energietransitie én het versterken van de regionale kenniseconomie.

Taal selecteren: