EnTranCe-student Rick Geuken ontvangt Green Ambassador-certificaat

EnTranCe-student Rick Geuken heeft op 14 juni 2022, Green Ambassador Day, het Green Ambassador-certificaat ontvangen. Rick is genomineerd vanwege zijn belangrijke bijdrage aan een duurzamere wereld en vermogen om medestudenten te inspireren!

Rick Geuken, masterstudent Energy for Society, heeft fase 4 – groene ambassadeur van het Green Ambassador Programma behaald en ontvangt op 14 juni zijn Green Ambassador-certificaat. Een geweldige prestatie!  Tijdens zijn bachelor Vastgoed & Makelaardij en master Energy for Society heeft Rick zich ontwikkeld tot een young professional met oog voor de toekomst. Rick’s boodschap, waarin hij de rollen om draait, geeft dit treffend weer: ‘onze problematiek komt voort uit een tekort aan bewustzijn t.a.v. onze werkelijke relatie met de natuur. Door te leren van de natuur zijn we in staat om alle duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.’.

Ron de Vrieze, docent aan de Hanzehogeschool Groningen, heeft Rick aangedragen voor het Green Ambassador-certifcaat vanwege zijn onderzoek naar verduurzaming in de gebouwde omgeving. Met zijn onderzoek focust Rick zich op het realiseren van een duurzame gebouwde omgeving door middel van het toepassen van duurzame energie en duurzaam materiaalgebruik. Met zijn expertise en ambitie heeft Rick al velen overtuigd van de noodzaak hiervan.

Green Ambassador Programma

17 Sustainable Development Goals
Het Green Ambassador Programma richt zich op de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Als duurzame ambassadeurs zijn onze studenten in staat de doelen in hun (toekomstige) vakgebied toe te passen en uit te dragen in het werkveld.

Share your talent. Move the world
In het Green Ambassador Programma werken schools, samen met de ondersteunende diensten, Centres of Expertises, en kenniscentra aan een hogeschool die studenten inspireert tot het inzetten van hun talenten voor een betere wereld. Er zijn vier fases in het Green Ambassador Programma. Fase 4 betekent dat de Groene ambassadeur zich bewust is van de wereld om zich heen, zich heeft verdiept in het thema duurzaamheid, zelf onderzoek heeft gedaan en klaar is om anderen te inspireren en te bouwen aan een duurzame wereld.

Uitreiking Green Ambassador Day
Op 14 juni 2022 is Green Ambassador Day. Op deze dag delen verschillende Green Ambassadors hun ervaringen en worden er workshops georganiseerd in het teken van de SDG’s. Aan het einde van de middag worden de certificaten uitgereikt.

  • Datum: 14-06-2022
  • Locatie: De Brink van het Marie Kamphuisborg (Zernikeplein 23)
  • Tijd: 14:00 – 17:00
Taal selecteren: