Ben je resultaatgericht, begrijp je samenwerkingsverbanden, landelijke samenwerking en heb je ervaring met de ontwikkeling van ICT-kennissystemen? Dan is deze functie echt iets voor jou!
Wat is de context?
GroenvermogenNL van het ministerie van EZK heeft een landelijk Human Capital programma. In 6 regio’s zijn liaisonfuncties ingericht door 6 hogescholen. Doel van deze 6 liaisonfuncties is het bijeenbrengen en -houden van de regionale stakeholders. EnTranCe voert die liaisonfunctie uit voor Noord Nederland. Als onderdeel van het Human Capital programma worden een Nationaal Kennisplatform Waterstof en 6 regionale Learning Communities ontwikkeld. EnTranCe is penvoerder en projectverantwoordelijk voor de ontwikkeling van een prototype voor een Nationaal Kennisplatform Waterstof. Het project duurt tot 31 oktober 2023. De bouw van het prototype wordt uitbesteed aan een IT bedrijf. Het kennisplatform is gericht op studenten, docenten en professionals die op mbo en hbo niveau hun waterstofcompetenties zullen ontwikkelen.
De uitvoering wordt gedaan in een team van totaal 6 hogescholen en het mbo. Het mbo wordt vertegenwoordigd door een practor van Noorderpoort.
Het resultaat van de ontwikkeling is:
- Een werkend prototype van het kennisplatform.
- Een organisatieplan. Het organisatieplan beoogt de ondersteuningsstructuur op te leveren. Dit plan is leidend om de uitvoerende processen voor het runnen van het kennisplatform mogelijk te maken.
Wat ga je doen?
Als projectleider geef je leiding aan de ontwikkeling van het Nationale Kennisplatform Waterstof. Je geeft leiding aan het project en de uitvoering van de zogenoemde werkpakketten. Daarnaast heb je zelf een uitvoerende rol in twee werkpakketten, namelijk die van selectie en ontwikkeling van content en de ontwikkeling van een organisatieplan ondersteuningsstructuur.
Je bent praktisch en resultaatgericht ingesteld en zorgt ervoor dat de verschillende projectmedewerkers goed op elkaar afgestemd de werkpakketten zullen uitvoeren. Je geeft richting en inhoud aan het programma van eisen voor het prototype en begeleidt de aanbesteding, uitvoering en opgeleverde resultaten voor de bouw van het prototype.
Voor de genoemde werkpakketten heb je -naast je projectleidersrol- een uitvoerende rol om o.a. de kennisstructuur van het platform te ontwerpen; het ontwikkelen van een toolkit; inventarisatie van kennisbronnen; opzetten en toepassen van het validatieproces om de betrouwbaarheid te borgen en het organisatieplan opstellen.
Je helpt om het prototype en organisatieplan zo ontwikkeld te krijgen dat de middelen voor het vervolg, verdere ontwikkeling en implementatie de komende 3 jaar verantwoord worden verworven.
Waar ga je werken?
Je gaat werken bij EnTranCe van de Hanzehogeschool, die als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap wil bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek, onderwijs en kenniscommunicatie stimuleert EnTranCe samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en anderen kennisinstellingen duurzame innovaties. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streeft EnTranCe naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren. EnTranCe heeft momenteel al een interessante projectportefeuille. Gezien de urgentie van de klimaatverandering is het noodzakelijk dit sterk uit te breiden en te verdiepen.
Wat breng je mee?
Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Je hebt concrete relevante ervaring als projectleider voor deze functie. Je bent planmatig, kunt goed organiseren en communiceren en bent resultaat- en samenwerkingsgericht. Je weet ideeën te vertalen naar concrete voorstellen om voortgang en resultaat te boeken. Daarnaast heb je een proactieve werkhouding en zie je wat nodig is om voortvarend verder te gaan.
We komen ook graag met jou in gesprek als je niet helemaal voldoet aan bovenstaande en wel graag een bijdrage wilt leveren aan onze missie en ons team. Heb je interesse? We bespreken graag de mogelijkheden met je!
Wat bieden wij?
We bieden je een mooie en nieuwe functie waarin ruimte is om te werken aan initiatieven en projecten met een sterk innovatief karakter. Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privébalans.
We bieden je een contract voor de duur van het project tot 30 november 2023. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo.
De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.
Informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Antoinette Bos, manager operations EnTranCe, 06-53892327.
Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.
- Sluitingsdatum: 29 januari 2023.
- De eerste gesprekken vinden plaats op: woensdag 1 februari 2023.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten. Interne kandidaten worden gedetacheerd vanuit hun huidige standplaats.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.