SUWOTEC

SUWOTEC heeft een biobased batterij ontwikkeld, die werkt met zand, zout en bladeren of zeewier als grondstof. De innovatie van de accu zit in de speciale non-corrosieve keramische electroden die zijn geproduceerd in samenwerking met de universiteit van Leuven.

BIO ACCU OP ZAND EN ZOUT

Bijzonder aan de accu is dat de werking is geïnspireerd op natuurlijke processen. Daarnaast is bijzonder dat hij kan opladen en tegelijk kan ontladen, handig om in te zetten in combinatie met piekopslag en piekproductie van elektriciteit uit wind en zon. De biobased accu dempt hiermee de variaties in zon- en windstroom waarmee hij wordt opgeladen. Door zijn omvang -1 m3 voor opslag van 27 kWh aan energie- is de accu geschikt voor een vaste plek, bijvoorbeeld ingegraven in de tuin of opgeslagen in containers. Dan zijn opslagcapaciteiten van 1 MWh en groter mogelijk.

SUWOTEC wil de accu maken van (vrijwel) volledig recyclebare materialen maken. De volgende stap is het produceren van de electroden op grotere schaal. Omdat dit een langjarig traject is, start SUWOTEC eerst met het ontwikkelen van een andere type accu, opgebouwd uit bestaande componeneten. Binnenkort worden pilots gestart met deze Powerbuffer.

 

Taal selecteren: