STORE&GO

STORE&GO is een Europees project, waarin de partners zich voornamelijk richten op de lange termijn opslag van energie. Het belangrijkste doel is om in Europa de paden te effenen voor een algehele duurzame energievoorziening zonder CO2 uitstoot.

POWER TO MOLECULES

Op EnTranCe wordt gewerkt aan het onderzoek naar de invloeden van de variabiliteit die hernieuwbare bronnen (PV, wind) en gebruikers (electrolysers) hebben op het Europese elektriciteitsnetwerk. In het lab is een opstelling gemaakt waarbij een eigen elektriciteitsnetwerk volledig kan worden gemoduleerd via wiskundige simulaties. Op dit lokale elektriciteitsnetwerk, dat door een vermogensversterker wordt opgewekt, zijn zonnepanelen en een electrolyser aangesloten.

Het elektriciteitsnetwerk is via een glasvezelverbinding gekoppeld met de Politecnico-universiteit in Turijn, waar de directe koppeling met het Europese elektriciteit netwerk zich bevindt. Door een simulatie uit te voeren parallel aan het Europese netwerk kunnen we de invloeden vastleggen die optreden bij grote energiefluctuaties.

Taal selecteren: