Zernikelaan 17

Zernikelaan 17 is een uniek terrein: een samenkomst van innovatie. Veel initiatieven en innovaties op het gebied van duurzame energie vinden hier hun oorsprong of blijven hier (semi-)permanent gevestigd. Een greep uit de bijzondere 'bewoners' van ons unieke stukje Noord-Groningen.

5Groningen / Digital Society Hub| Verbonden met de toekomst

5Groningen transformeert Noord-Groningen tot de ultieme proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profitorganisaties bundelen hun krachten met experts om 5G-applicaties te testen. Het pilotgebied wordt het 5G Field Lab genoemd en ligt op het EnTranCe-terrein. De toepassingen die worden getest, betreffen ontwikkelingen in de sectoren zorg, energie, verkeer en logistiek, landbouw en leefomgevingen. Het 5G Lab is de eerste bouwsteen van de Digital Society Hub, één van de innovatiewerkplaatsen van de Hanzehogeschool.

Meer informatie op www.5groningen.nl

BuildinG | Thuis in de toekomst

BuildinG is het kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen. Bij BuildinG komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en ontwikkelen, die in Noord-Groningen en daarbuiten kunnen worden gebruikt. Aardbevingsbestendig, levensresistent en energiezuinig: BuildinG is thuis in de toekomst. Bouwen is de voedingsbodem voor innovatieve constructie.

Nieuwsgierig? Kijk op www.building.nl

Zernike Advanced Processing (ZAP) | Working together on practical projects

Een unieke testomgeving voor biobased experimenten in Noord-Nederland. Groningen is een sterk agrarisch en industrieel gebied, kan als vliegwiel fungeren voor het zo hoogwaardig mogelijk inzetten van reststromen uit de biomassa en het optimaliseren van de processen die hiermee gepaard gaan.

Lees verder op www.zapgroningen.nl

Taal selecteren: