EnergyBarn

De EnergyBarn, een lokaal en duurzaam pand, is een belangrijk visitekaartje van EnTranCe. Met (en in) dit gebouw delen we onze inspiratie voor een duurzame toekomst. Zo vindt er maandelijks een Barn Talk plaats waarbij inzichten over de energietransitie en duurzaamheid worden gedeeld. De EnergyBarn staat op het terrein van EnTranCe (Zernikelaan 17).

De Barn werd door studenten van de Hanzehogeschool Groningen, leerlingen van het Alfa-college, docenten, bedrijven, instellingen en (eind)gebruikers samen gerealiseerd. Bouwen met stro heeft diverse voordelen zoals: een hoge energiewaarde, een lage CO2-voetafdruk en de mogelijkheid om  grondstoffen te hergebruiken. Deze manier van bouwen is de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. De stro is afkomstig uit Noord-Nederland. Hierdoor is strobouw dus bij uitstek een duurzaam product uit de regio. Dat  de energietransitie een belangrijk speerpunt is, wordt in de EnergyBarn zichtbaar. Het is niet alleen belangrijk om nu te beschikken over energie, maar ook om hier in de toekomst van verzekerd te zijn.

Duurzame locatie voor evenementen

De EnergyBarn biedt niet alleen ruimte voor de Barn Talks, maar ook mogelijkheden voor bedrijven, overheden en scholen om mensen te ontvangen. Het is zeer geschikt als locatie voor allerlei soorten activiteiten en evenementen. Zo is er ruimte voor studenten en (jonge) onderzoekers om in de EnergyBarn verder onderzoek te doen naar energietransitie, worden er kookworkshops gegeven, vinden er soms sport- en spelmiddagen plaats en kunnen er optredens worden georganiseerd.

Evenement boeken

Boek nu een evenement in de EnergyBarn: neem contact op met Margreet van der Velde (m.van.der.velde@pl.hanze.nl​).

Taal selecteren: