Energy Academy

EnTranCe heeft verschillende locaties, zo is een onderzoeksafdeling van EnTranCe gevestigd in het gebouw van de Energy Academy (Nijenborgh 6). Al het onderzoek van het lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society vindt plaats vanuit de Energy Academy.

Communication, Behaviour & the Sustainable Society

Het lectoraat Communication, Behaviour & The Sustainable Society draagt door middel van (praktijkgericht) onderzoek naar communicatie- en gedragsinterventies bij aan de totstandkoming van een duurzame samenleving. Een centrale vraag is op welke wijze mensen mensen gemotiveerd kunnen worden om gezamenlijk een duurzame samenleving te realiseren. Lopende projecten binnen het lectoraat zijn onder andere 10.000 duurzame huishoudens, Bedrijfkracht, We-Energy Game en Check je Warmtelek.

 


Andere gebruikers van de Energy Academy

In de Energy Academy zijn verschillende organisaties gevestigd die samenwerken om stappen te zetten in de transitie naar een duurzame energietoekomst. Zo zijn de New Energy Coalition en het VN Klimaatcentrum (UN Global Centre of Excellence on Climate Adaptation) er gevestigd. Met de Hanzehogeschool, de universiteit en verschillende bedrijven die actief zijn op het gebied van klimaat, biedt Groningen een perfecte locatie voor het internationale kenniscentrum voor klimaatadaptatie.

Het gebouw van Energy Academy

De Energy Academy is meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland. Het gebouw is ontworpen om te inspirereren, ideeën uit te wisselen, te innoveren en energie op te wekken. Het unieke ontwerp demonsteert hoe een gebouw optimaal gebruik kan maken van de ecologische hoofdfactoren aarde, water, wind en zonlicht als primaire energiebronnen. Het dak van het gebouw is volledig bedekt met zonnepanelen, waarvan de optimale opstelling binnen de proeftuin van EnTranCe is getest. Het gebouw kreeg in 2017 de internationale BREEAM Award in de categorie ‘Mixed use & other’. In datzelfde jaar werd het uitgeroepen tot het mooiste gebouw van Groningen.

Meer weten over het gebouw? Kijk dan de video hieronder.

 

Taal selecteren: