Opening Heijmans ONE

In de proeftuin van BuildinG staat een bijzonder huis: Heijmans ONE. Het is een verplaatsbaar huis voor een eenpersoonshuishouden. Dinsdag 16 april werd het officieel geopend.

Er is veel vraag naar kwalitatieve en betaalbare huurhuisvesting. Om snel aan deze vraag gehoor te kunnen geven, moeten woningen eenvoudig en makkelijk te bouwen zijn. Bouwbedrijf Heijmans ontwikkelde daarom een nieuw woonconcept: Heijmans ONE. Het huis ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het voorziet ook in alle gemakken die je van een woning gewend bent. Het heeft een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een aparte slaapkamer én een eigen voordeur met een buitenterras. Door prefabricage is Heijmans ONE binnen één dag te plaatsen.

Twee problemen, één oplossing

Deze woningen bieden een oplossing voor twee problemen: het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en de troosteloze aanblik van leegstaande gebieden. De Heijmans ONE kan gemakkelijk tijdelijk geplaatst worden in leegstaande gebieden in de stad. Wordt het gebied later bebouwd? Dan reist het huis eenvoudig met een vrachtwagen naar de volgende bestemming. Zo wordt tijdelijk gebruik toch weer duurzaam. Naast het circulaire gebruik van Heijmans ONE zijn de huizen ook uiterst energiezuinig.

Bij de officiële opening, op dinsdag 16 april, waren verschillende geïnteresseerde gemeenten en woningcorporaties aanwezig. De ONE in de proeftuin van BuildinG zal vanaf nu worden gebruikt als modelwoning om stakeholders uit Noord-Nederland kennis te laten maken met dit unieke concept. Daarnaast als ‘uitvalbasis’ voor alle bouwwerkzaamheden van Heijmans in Groningen, het biedt dan bijvoorbeeld ruimte voor gesprekken met potentiële kopers. Daarnaast kunnen studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen de ONE als studie- en/of onderzoeksruimte gebruiken.

Interesse? Dan kun je bellen met Hille de Haan, Heijmans Drachten, 06-513 45 983

Taal selecteren: