Vacature gesloten: ontwikkelaar onderzoeksprogramma ‘Lokale en regionale energiestrategieën’

Ben je iemand die houdt van complexe vraagstukken? Ben jij een praktijkgerichte onderzoeker die goed is in verbinden? Heb jij ervaring met het opstellen en uitvoeren van integrale onderzoeksagenda's en weet je deze toekomstbestendig te maken? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Het invullen van het klimaatakkoord op lokaal niveau wordt de komende jaren een pittig proces. Wat mondiaal een bijdrage moet leveren aan het verminderen van de opwarming van de aarde en daarmee goed is voor het collectief, staat geregeld op gespannen voet met wat lokaal wenselijk geacht wordt. Denk aan windparken, biovergisters en zonneparken. Decentrale overheden moeten samen met de netbeheerder en andere lokale belanghebbenden, waaronder energiegemeenschappen van burgers, handen en voeten geven aan de ruimtelijke inpassing van hernieuwbare energieopwekking en het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Onder andere in het kader van het Nationale Programma Regionale Energiestrategie (RES) en de Nationale Omgevingsvisie (NOVI). Daarbij zal ook rekening moeten worden gehouden met Europese wetgeving en de Nederlandse uitwerking daarvan.

Met interdisciplinair praktijkgericht onderzoek draagt EnTranCe bij aan het vormgeven van de energietransitie op lokaal en/of regionaal niveau en aan het draagvlak en de participatie van alle belanghebbende partijen daarbij. Dit onderzoek wordt gefaciliteerd met onder andere proeftuinen en EnergySense, een veldlaboratorium waarin het energiegebruik van huishoudens gemonitord kan worden en nieuwe producten, diensten en systemen in real-life getest kunnen worden.

Wat ga je doen?

De opdracht voor jou is het opstellen van een onderzoeksagenda op het thema lokale en regionale energiestrategieën. Dit doe je in verbinding met de lectoren van EnTranCe die allen denken en handelen vanuit het perspectief dat de meerwaarde van EnTranCe zit in de integraliteit van de disciplines, zoals systeemintegratie, recht, gedrag en communicatie, en wind- en waterstof.

Je speelt in op ontwikkelingen in de energietransitie, het versterken van de verbinding met het werkveld en het bouwen van een sterk onderzoeksteam. Uiteindelijk leiden je inspanningen tot een volle orderportefeuille.

Je zorgt voor heldere (overkoepelende) doelstellingen voor het thema ‘lokale en regionale energiestrategieën’ en vertaalt deze naar subdoelen en concrete acties. Tijdens de uitvoeringsfase schrijf je zelf mee aan voorstellen, stuur je het onderzoeksteam aan, coördineer je verschillende activiteiten, behoud je het overzicht en houd je in de gaten of de doelstellingen realistisch en haalbaar zijn. Bij afronding van onderzoeksprojecten zorg je ervoor dat ze in overeenstemming met planning, budget en doelstellingen worden behaald.

Je werkt zelf ook mee in verschillende onderzoeksprojecten binnen je thema.  Je creëert toegevoegde waarde en omzet door het succesvol aanvragen en realiseren van onderzoeksprojecten. Door jouw inbreng ontstaan toegeruste onderzoeksteams en maak je onze onderzoeksagenda toekomstbestendig.

Wie zijn wij?

Je gaat werken bij EnTranCe, Centre of Expertise Energy draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste, veerkrachtige en duurzame energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleren we duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, studenten, maatschappelijke organisaties en overheden. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streven we naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

Wat breng je mee?

Je hebt een voor de functie relevante afgeronde academische opleiding. Het is een pré als je gepromoveerd bent. Je beschikt over aantoonbare onderzoekservaring en hebt ervaring in en een sterk netwerk binnen de energie(transitie). Je hebt kennis van subsidienetwerken (o.a. RVO, SIA).  Je bent sterk in het maken van verbinding, zowel intern als extern en bent analytisch, schrijfvaardig en resultaatgericht. Je bent in staat om mensen aan te sturen en de verbindende schakel te zijn tussen lector en onderzoeker. We komen graag met jou in gesprek als je ruime onderzoekservaring hebt en als je wil bijdragen aan onze missie en ons team. Natuurlijk heb je relevante kennis van het thema en kan je niet wachten om hier samen met ons verdere invulling aan te geven.

Wat bieden wij?

We bieden je een nieuwe, uitdagende en afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een leuke werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De omvang is 0,6 fte per onderzoeksthema. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Antoinette Bos, manager operations, 06-53 89 23 27.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur via deze link je cv en motivatie.

  • Sluitingsdatum: 12 januari 2023.
  • De eerste gesprekken vinden plaats op: dinsdag 17 januari 2023
  • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
  • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Taal selecteren: