Onderwijs

Degenen die onze energievoorziening veranderen en verbeteren zijn innovatief en creatief. Continu zijn ze op zoek naar open samenwerking. Deze professionals leiden we op bij EnTranCe. We bieden een multidisciplinaire leeromgeving waar studenten, onderzoekers, bedrijven, overheden en omgeving elkaar ontmoeten.

EnTranCe Learning Communities

Studenten van verschillende disciplines, uit verschillende jaren van hun bachelor-, master- of mbo-opleiding werken en leren in de EnTranCe Learning Communities over de energietransitie. Ze ontmoeten er managers, adviseurs, onderzoekers en ondernemers en gaan geregeld op pad, bijvoorbeeld naar de Eemshaven of een biomassacentrale.
Er zijn studenten die meedoen in het kader van een minor, een stage, een afstudeertraject of ‘losse’ onderwijsactiviteiten. In hun projecten werken de studenten aan concrete vraagstukken uit de praktijk. Daarbij kunnen ze zich ontwikkelen op het gebied van transitievaardigheden. Ook staan onze uitgebreide testfaciliteiten tot hun beschikking. In de EnTranCe Learning Communities hebben de studenten nauw contact met organisaties in de voorhoede van de energietransitie. De organisaties waarbinnen ze ook na hun afstuderen bijdragen aan de energievoorziening van de toekomst.

Stage- en afstudeeropdrachten

​Wil jij tijdens je studie al bijdragen aan de energietransitie? Dat kan met de innovatieve en uitdagende projecten van de EnTranCe Learning Communities. Voor je stage en/of afstuderen hebben we veel mogelijkheden. Op deze pagina vind je een overzicht van de vacatures voor het komende semester. Houd deze pagina goed in de gaten. Er worden regelmatig nieuwe opdrachten geplaatst.

Ga jij binnenkort afstuderen?

Ga met ons in gesprek om jouw onderzoeksproject vorm te geven in de kaders van jouw opleiding.

Inspiratie op doen in de bestaande opdrachten? Klik dan op de link hieronder!

Bekijk hier alle stage- en afstudeeropdrachten

Heb je vragen over stage- of afstudeeropdrachten? Neem dan contact op met Jacqueline Joosse, Coördinator EnTranCe Learning Communities (050) 595 4708 of mail naar entrancelc@org.hanze.nl.

Masters, minoren en energieroutes

Studenten die meer willen weten over energie en energietransitie, kunnen op de Hanzehogeschool Groningen kiezen uit drie masteropleidingen en tien energieminoren, of ze kunnen afstuderen op een energievraagstuk. Wie meer wil, volgt als onderdeel van zijn opleiding een energieroute. Deze energieroutes bestaan uit vakken binnen de eigen studierichting en in andere disciplines. Daarnaast wonen studenten Energy Learning Activities bij van het Energy Academy Programme. Een energieroute levert naast het diploma ook een Energy Academy Certificaat op én de brede blik die nodig is om de energietransitie werkelijk vooruit te helpen. Lees hier alles over de energieroutes.

De drie Energiemasters die wij aanbieden zijn:
Energy for Society
European Master in Renewable Energy
European Master in Sustainable Energy System Management

Meer informatie over energieonderwijs op de Hanzehogeschool vind je op Hanze.nl. Lees hier meer over de EnTranCe Learning Communities.

Globale Energietransitie Summerschool

Of je nu studeert voor professional in business, sociologie, rechten of een ander vakgebied, klimaatverandering en energietransitie is iets wat ons allemaal raakt. Bedrijven, huishoudens en gemeenten spelen een belangrijke rol bij het realiseren van de energietransitie. Deze Summerschool geeft jou alle in inzichten in de basisprincipes van de energietransitie en het speelveld hiervan. Lijkt dit jou wat? Lees dan hier meer over de Globale Energietransitie Summerschool!

Taal selecteren: