Onderwijs

Degenen die onze energievoorziening veranderen en verbeteren zijn innovatief en creatief. Continu zijn ze op zoek naar open samenwerking. Deze professionals leiden we op bij EnTranCe. We bieden een multidisciplinaire leeromgeving waar studenten, onderzoekers, bedrijven, overheden en omgeving elkaar ontmoeten.

Innovatiewerkplaats EnTranCe

Studenten van verschillende disciplines, uit verschillende jaren van hun bachelor-, master- of mbo-opleiding werken en leren in de Innovatiewerkplaats EnTranCe over de energietransitie. Ze ontmoeten er managers, adviseurs, onderzoekers en ondernemers en gaan geregeld op pad, bijvoorbeeld naar de Eemshaven of een biomassacentrale.
Er zijn studenten die meedoen in het kader van een minor, een stage, een afstudeertraject of ‘losse’ onderwijsactiviteiten. In hun projecten werken de studenten aan concrete vraagstukken uit de praktijk. Daarbij kunnen ze zich ontwikkelen op het gebied van transitievaardigheden. Ook staan onze uitgebreide testfaciliteiten tot hun beschikking. In de Innovatiewerkplaats EnTranCe hebben de studenten nauw contact met organisaties in de voorhoede van de energietransitie. De organisaties waarbinnen ze ook na hun afstuderen bijdragen aan de energievoorziening van de toekomst.

Lees meer over de Innovatiewerkplaats EnTranCe op Hanze.nl

Masters, minoren en energieroutes

Studenten die meer willen weten over energie en energietransitie, kunnen op de Hanzehogeschool Groningen kiezen uit drie masteropleidingen en tien energieminoren, of ze kunnen afstuderen op een energievraagstuk. Wie meer wil, volgt als onderdeel van zijn opleiding een energieroute. Deze energieroutes bestaan uit vakken binnen de eigen studierichting en in andere disciplines. Daarnaast wonen studenten Energy Learning Activities bij van het Energy Academy Programme. Een energieroute levert naast het diploma ook een Energy Academy Certificaat op én de brede blik die nodig is om de energietransitie werkelijk vooruit te helpen.

De drie Energiemasters die wij aanbieden zijn:
Energy for Society
European Master in Renewable Energy
European Master in Sustainable Energy System Management

Meer informatie over energieonderwijs op de Hanzehogeschool vind je op Hanze.nl.

Taal selecteren: