Noord-Nederland maakt Duurzame Slag naar 2020

60 noordelijke energie-initiatieven delen kennis en ervaring op inspiratie-evenement van NLD

Op zaterdag 10 september organiseert energieleverancier Noordelijk Lokaal Duurzaam het jaarlijks inspiratie-evenement op de hotspot voor duurzame innovatie en het kenniscentrum voor duurzame energie in Groningen: EnTranCe. Het evenement is gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame energie, of het nu gaat om de aankoop van zonnepanelen of fantasieën over het energieneutraal maken van een heel dorp.

Naast de permanente exposities, testritten met duurzame auto’s, ‘blenderbikes’ en een lezing van Piet Paulusma, worden er 15 verschillende workshops georganiseerd door partners en aangesloten coöperaties van NLD. Zij hebben allemaal ten doel praktische handvatten te presenteren voor een verduurzaming van lokale initiatieven.

De opening van het inspiratie evenement wordt verzorgd door Nienke Homan (gedeputeerde provincie Groningen) en Marjan Minnesma (directeur Urgenda). Beiden vertellen hoe zij de ‘slag naar 2020’ gestalte geven en wat de laatste ontwikkelingen zijn op hun respectievelijke vakgebied.

NLD Inspiratie-evenement, zaterdag 10 september 2016, van 13.00 uur tot 18.00 uur, gratis toegankelijk, in Energy Barn en EnTranCe, Zernikelaan 17, Groningen. Opgeven wenselijk via http://bit.ly/2c5Umt6, of zoek op de website van NLD naar ‘inspiratie-evenement’.

Taal selecteren: