Nieuwsbrief Topsector Energie

De Nieuwsbrief van de Topsector Energie informeert u graag over de laatste nieuwsfeiten, agenda-items en publicaties. Het totale nieuwsaanbod vindt u op  www.topsectorenergie.nl.

Bildschirmfoto 2016-04-11 um 12.41.59

Kunstmatige intelligentie regelt zelfstandig energiegebruik

Het TKI Urban Energy project IDEGO bracht een slim systeem voort dat door kunstmatige intelligentie gebruikersgedrag, gebouwspecificaties en de energiemarkt kent. Daarmee bepaalt het in een gebouw de meest comfortabele, duurzame en economisch gunstige wijze van energieopwekking.

Lees verder 

Nieuw proces maakt ‘biobased benzeen’ mogelijk

In een door TKI-Biobased Economy gefinancierd project ontwikkelt ECN ontwikkelt met Avantium, Catalok en Kodok, een demo-proces waarmee benzeen uit groen gas wordt gewonnen. Met dit proces wordt het voor het eerst mogelijk om benzeen uit een niet-fossiele bron te produceren.

Lees verder 

MIT-regeling open vanaf 10 mei: bereid u vast voor!

De Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) opent binnenkort. Wilt u profiteren van de MIT-regeling? Begin op tijd met de voorbereiding van uw aanvraag en let op de regionale verschillen.

Lees verder 

Bezoek fabriek of windmolenpark op willekeurig moment en locatie

Popup X is een virtual reality-applicatie om studenten beter voor te bereiden op de praktijk. “We willen iederéén laten zien dat procestechnologie spannend is.” De eerste reacties zijn laaiend enthousiast.

Lees verder 

Systeemintegratie cruciaal voor toekomstige energievoorziening

Systeemintegratie brengt alle schakels, spelers en energiedragers samen in één flexibele energievoorziening. Maar hoe ziet het energiesysteem van de toekomst eruit?

Lees verder 

7 innovatievragen krijgen antwoord in SKIL-programma

Zeven innovatieve bedrijven in de chemie, energie en biobased economy gaan concrete ondernemersvragen beantwoorden voor succesvolle opschaling met hulp van InnovatieLink.

Lees verder 

Taal selecteren: