Nieuws

Vacature: PhD Systeemintegratie in de energietransitie

Ben jij een zelfstandig onderzoeker met interesse in systeemintegratie? En ben je sterk in modelleren? Dan is dit een interessante functie voor jou!

Nieuws

Minister Adriaansens (EZK) bezoekt EnTranCe – Centre of Expertise Energy

Vandaag, op 12 december, bezocht minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) EnTranCe – Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens het bezoek werd benadrukt dat we voor een grote opgave staan, die we alleen kunnen oplossen als we multidisciplinair en integraal samenwerken.

Nieuws

Laat je meenemen door de wind en maak gebruik van de OWIC-voucherregeling!

De vraag naar groene energie neemt toe, zo ook de behoefte naar windenergie. Ontwikkelingen, innovaties en toepassingen spelen een grote rol in de toekomst van windenergie. OWIC biedt vooruitstrevende MKB-bedrijven een aantrekkelijke voucherregeling om innovaties te stimuleren!

Nieuws

The Turbine Plays – waar kunsten, energiesector en burgers samenwerken

Het project The Turbine Plays laat haar eerste samenwerkingsplan zien op de Kick-off event op dinsdag 13 december 2022 bij EnTranCe in de Energy Barn in Groningen. ‘The Turbine Plays’ wordt georganiseerd door Kenniscentrum Kunst & Samenleving en Centre of Expertise Energie.

Nieuws

Klimaatproeftuin: samen voor klimaatadaptatie

Piet Zijlstra, oprichter van Polyciviel, houdt zich veelal bezig met productontwikkeling, advies en projectmanagement rondom civiele techniek. Vier jaar geleden werd hij door BuildinG gevraagd om te helpen bij een innovatief project: het verbeteren van de infrastructuur rondom hun gebouw. Zo is Klimaatproeftuin geboren met als doel innovatieve plannen te testen en meten, maar ook om meer bewustzijn rondom klimaatadaptatie te creëren. Zoals Piet zelf nu zegt: ''Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby.''

Nieuws

Procesbesturing vergroot veiligheid waterstofeconomie

Waterstof en met name groene waterstof krijgt een steeds prominentere rol: als opslagmedium, als energiedrager en als grondstof voor duurzame brand- en kunststoffen. De markt moet dan ook versneld kennis en ervaring opdoen om de productie, het transport en de opslag van waterstof veilig en efficiënt te laten verlopen. Procesbesturing en -beveiliging is daar een belangrijk onderdeel van.