Nieuws

Vacature: Projectleider Nationaal Kennisplatform Waterstof

Ben je resultaatgericht, begrijp je samenwerkingsverbanden, landelijke samenwerking en heb je ervaring met de ontwikkeling van ICT-kennissystemen? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Nieuws

Koninklijke Oosterhof Holman en EnTranCe onderteken partnership overeenkomst

Op 11 januari hebben aannemersbedrijf Koninklijke Oosterhof Holman en EnTranCe – Centre of Expertise Energy een officiële partnership overeenkomst getekend. Met deze nieuwe strategische samenwerking vergroten beide partijen hun vermogen om continu tot innovaties te komen en deze succesvol in de markt te zetten. De focus van de samenwerking ligt op het ontwikkelen en delen van kennis, testen en demonstreren van innovaties en het creëren van bewustwording.

Nieuws

Vacature: ontwikkelaar onderzoeksprogramma ‘Lokale en regionale energiestrategieën’

Ben je iemand die houdt van complexe vraagstukken? Ben jij een praktijkgerichte onderzoeker die goed is in verbinden? Heb jij ervaring met het opstellen en uitvoeren van integrale onderzoeksagenda's en weet je deze toekomstbestendig te maken? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Nieuws

Alle hens aan dek voor de energietransitie!

Hoe kunnen we alle duurzaam opgewekte energie aan ons energiesysteem toevoegen? En hoe komen we aan genoeg professionals om dit uit te voeren? Hier wordt binnen de Learning Community Systeemintegratie onderzoek naar gedaan.

Nieuws

Interreg Europe Programma financiert nieuw EnTranCe-project over waterstofeconomie

Op 14 december is bekend gemaakt dat de door de Hanzehogeschool Groningen geleide projectaanvraag voor de ontwikkeling van de waterstofeconomie "Unlocking Green Hydrogen Economy for SMEs in European Regions (UNLOCK)" financiering heeft gekregen van Interreg Europe - een interregionaal samenwerkingsprogramma, medegefinancierd door de Europese Unie.

Nieuws

Hydrohub MegaWatt Test Center: alle apparatuur is klaar voor de volgende stap!

Sinds 2017 richt het Hydrohub Innovation Program zich op het ontwikkelen van kennis en technologie voor de productie van groene waterstof op grote schaal. Een van de projecten is het Hydrohub MegaWatt Test Center. Dit open innovatie testcentrum in de energieproeftuin van EnTranCe – Centre of Expertise Energy in Groningen biedt een broodnodige faciliteit voor technologieontwikkeling. Onlangs vond een belangrijke stap plaats in de opbouw naar een volledig operationeel testcentrum: de plaatsing van de Alkaline Electolyser.