Nieuws

Vacature Gesloten: Junior Onderzoeker (0,4 fte)

Bij Entrance | Center of Expertise Energy is een vacature ontstaan voor een Junior Onderzoeker (0,4 fte). Ben jij nieuwsgierig? En wil je ervaring op doen met praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van duurzaamheid, energie en gedrag? Dan is dit echt een functie voor jou!

Nieuws

Vacature: PhD Energietransitie (1,0 fte)

Bij EnTranCe - Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen staat een nieuwe vacature open! Ben jij een enthousiaste en zelfstandig werkende onderzoeker, die zin heeft om met het thema systeemintegratie aan de slag te gaan? Wij zoeken een promovendus voor het promotieonderzoek energietransitie.

Nieuws

New Energy Forum 2022 | Breaking Barriers

Op donderdag 23 juni 2022 zal het New Energy Forum voor de tweede keer worden georganiseerd. Het thema van dit jaar is Breaking Barriers! Breek jij met ons door de barrières van de energietransitie?

Nieuws

SDG-speldje voor duurzame collega Cor Scholte

Op maandag 7 februari november ontving onze EnTranCe-collega Cor Scholte de titel Duurzaam Rolmodel, plus het prachtige SDG-speldje (Sustainable Development Goals) voor zijn inzet in duurzame projecten en voor een betere wereld. Wij feliciteren Cor met deze mooie titel! Antoinette Bos, lid van het Green Team van de Hanzehogeschool Groningen, reikte het speldjes uit.

Nieuws

Aanwezigheid ganzen op Ameland heeft geen meetbaar effect op opbrengst zonnepark

De opbrengst van het zonnepark van Ameland heeft nauwelijks te leiden onder de ganzen die periodiek op Ameland neerstrijken. De vervuiling die zij veroorzaken is ieder jaar met name in april duidelijk zichtbaar maar zorgt amper voor een vermindering van de stroomproductie van het zonnepark. Dat hebben studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen vastgesteld. Mogelijke redenen hiervoor zijn het wegspoelen van de vervuiling door regen of de beperkte oppervlakte die de vervuiling inneemt.

Nieuws

Waterstofnetwerk WING geopend

"We verklaren het waterstofnetwerk nu officieel geopend!", aldus WING-projectleider Ted Wildenberg. Partners DNV, Emerson, Gasunie, GasTerra en EnTranCe knoopten symbolisch de linten aan elkaar om de samenwerking te bezegelen.  Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol de Provincie Groningen hield een online toespraak, waarin hij duidt op belang voor regio van het waterstoftestcentrum. Dinsdag 18 januari werd het Waterstof Innovatie Netwerk Groningen (WING) geopend in de proeftuin van EnTranCe - Centre of Expertise Energy. Met dit vrij beschikbare testnetwerk kan het midden- en kleinbedrijf (zoals netwerkbeheerders, installateurs en andere technische organisaties) trainingen met groene waterstof voor hun personeel organiseren, fysieke tests uitvoeren en hun technologie demonstreren.