Nieuws

Onderzoek Waterstofwijk Hoogeveen: toepassing waterstof kan ook in bestaande bouw

Vandaag verschijnt het eindrapport met daarin de onderzoeksresultaten van Waterstofwijk Hoogeveen. Belangrijkste conclusie van het 2-jarige onderzoek: ook bestaande woonwijken kunnen voor hun verwarming overstappen van aardgas naar –duurzame- waterstof. De speciaal daarvoor ontwikkelde waterstof Cv-ketel maakt gebruik van de bestaande aardgasinfrastructuur. Verwarming van ‘bebouwde omgeving’ via waterstof beperkt zich daarmee niet tot nieuwbouw. Het rapport werd vandaag tijdens een webinar gepresenteerd aan de consortiumleden van het project.

Nieuws

Afstuderen bij IWP EnTranCe? Kom naar de Online Meet & Greet

Ben jij op zoek naar een (afstudeer)opdracht en lijkt het je leuk om dit bij Innovatiewerkplaats EnTranCe te doen? Kom op dinsdag 17 november tussen 12:00 - 15:00 uur naar de Online Meet & Greet van IWP EnTranCe en zes anders innovatiewerkplaatsen en vind jouw ideale (afstudeer)opdracht!

Nieuws

Diploma-uitreiking eerste lichting MSc Energy for Society

Maandag 19 oktober hebben zes studenten uit de eerste lichting van de opleiding Energy for Society hun master degree in ontvangst mogen nemen. Vier studenten waren fysiek aanwezig bij de diplomering en twee studenten hebben de uitreiking online bijgewoond. Deze zes nieuwe experts gaan communities helpen de energietransitie te versnellen. We zijn trots op ze en wensen ze heel veel succes! Namens de Hanzehogeschool Groningen van harte gefeliciteerd!

Nieuws

Proeftuin EnTranCe wordt steeds vaker verwarmd met groene waterstof

Door de proeftuin van EnTranCe loopt een bovengronds warmtenet wat onder andere het hoofdgebouw verwarmt. Als je op het experimenteerterrein een proef uitvoert die warmte opwekt kun je deze warmte ‘kwijt’ op het warmtenet. Op dit moment is een van de warmteleveranciers voor dit warmtenet het project Hydrogreenn Hoogeveen. Hier worden een drietal waterstof cv-ketels getest die dagelijks warmte leveren aan ons warmtenet.

Nieuws

Trots op onze Green Ambassadors

Elke student een duurzame ambassadeur. Dat is een van de duurzaamheidsdoelstellingen die de Hanzehogeschool Groningen zichzelf heeft gesteld. Vanuit Innovatiewerkplaats EnTranCe en de Master Energy for Society hebben Jacqueline Joosse en Ans Assies vier studenten genomineerd voor een Green Ambassador Certificaat. We kunnen met trots bekendmaken dat deze vier (oud)studenten het certificaat, in verschillende fases*, toegekend hebben gekregen.

Nieuws

Top Dutch Solar Racing pakt derde plaats op Circuit Zolder

Het nieuwe Top Dutch Solar Racing Team is afgelopen weekend derde geworden op de iLumen European Solar Challenge, een 24-uursrace voor zonneauto’s op het Belgische Circuit Zolder. #TDSR​