Nieuws

Wat is een Barn Talk? Campus TV interviewt Marcel Koenis

Ben jij al wel eens bij een van onze Barn Talks geweest? Online of fysiek? Maandelijks laten we een interessante gastspreker aan het woord over een actueel thema dat raakt aan de energietransitie. Op basis hiervan wordt gedurende de uitzending een debat gevoerd met andere tafelgasten en het publiek. Zo proberen we kennis te delen, een netwerk op te bouwen en met elkaar in gesprek te blijven over wat er nodig is om te werken aan een van de grootste uitdagingen van onze tijd; de transitie naar een duurzame op schone bronnen gebaseerde energiesamenleving.

Nieuws

Ruud Koornstra benoemd tot voorzitter commissie EnTranCe Award

Nederlandse uitvindingen die effectief bijdragen aan de energietransitie maken vanaf 2022 kans om de EnTranCe Award te winnen: een jaarlijkse prijs voor organisaties of personen die in staat zijn gebleken belangrijke innovaties te doen op dit vlak of ze nationaal en internationaal te implementeren of op te schalen. Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra werd afgelopen woensdag tijdens de Barn Talk op EnTranCe | Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen, benoemd tot voorzitter van deze nieuwe prijs.  

Nieuws

Dr. Beata Kviatek presenteert op het Europees Consortium voor Politiek Onderzoek

Dr. Beata Kviatek, senior onderzoeker bij EnTranCe | Centre of Expertise Energy en docent aan de International Business School, geeft deze week een presentatie over de ontwikkeling van de regionale waterstofeconomie in Noord-Nederland op de internationale conferentie van het European Consortium for Political Research. Het consortium is het toonaangevende wetenschappelijke genootschap op het gebied van onderzoek en onderwijs in Europa. Het verenigt meer dan 300 institutionele leden in bijna 50 landen, wat neerkomt op een wereldwijde gemeenschap van tienduizenden geleerden.

Nieuws

Laat mensen ervaren dat H2 een verantwoord alternatief is

Met 20 partners werken wij vanuit EnTranCe | Centre of Expertise Energy samen aan 's werelds eerste waterstofwijk. Locatie: Hoogeveen. We bundelen als consortium onze expertise om waterstof toe te passen in de bebouwde omgeving: een grote stap in de energietransitie. Met als doel: aantonen dat H2 een schoon, veilig, comfortabel en betaalbaar alternatief is voor aardgas. Hoogeveen kan zo een voorbeeld worden voor andere woonwijken.

Nieuws

Uitreiking scriptieprijs Energy for Society

Op donderdag 1 juli 2021 is de Frits Dröge scriptieprijs uitgereikt aan de studenten van studiejaar 2018 en 2019. Peter van Hoeken, Pieter Tichelaar, Denise Lee en Joline Teisman vielen in de prijzen. De uitreiking vond plaats in de Energy Barn en de studenten kregen de prijs uitgereikt door gedeputeerde Nienke Homan en (mede)oprichter van EnTranCe Wim van Gemert.

Nieuws

Hanze Impact Podcast over Klimaatadaptatie

In deze nieuwe podcastserie gaat Hanze Impact in gesprek met twee lectoren van de Hanzehogeschool Groningen die vanaf een andere invalshoek naar één onderwerp kijken. Een onderwerp waar ze zelf al jarenlang aan werken vanuit hun eigen perspectief en eigen methodiek. Deze keer staat centraal Klimaat(adaptatie), Gedrag en de Kunst.