Nieuws

Hoogeveen vraagt hulp Hanzehogeschool in zoektocht naar draagvlak waterstofwijk

De waterstofwijk Erflanden in Hoogeveen moet innovatief en duurzaam worden. In totaal moeten 427 woningen worden afgekoppeld van het aardgas en overgaan op waterstof. Om draagvlak te creëren voor het project heeft de gemeente Hoogeveen de hulp van de Hanzehogeschool uit Groningen ingeschakeld. Bron: RTV Drenthe

Nieuws

Vijf vragen aan de Toekomst: Lieke Kas (interview Gasunie)

De Gasunie publiceerde onlangs een interviewreeks met jongeren over het energiesysteem van de toekomst, de weg naar een CO2-neutrale samenleving in 2050. Hoe denken jongeren hier eigenlijk over? In hun rubriek ‘Vijf vragen aan de Toekomst’ spreken ze jongeren tussen de 18 en 27 jaar die hun visie op de energietransitie geven. Op woensdag 24 maart 2021 spraken ze 'onze' Lieke Kas (24 jaar), student Energy for Society aan de Hanzehogeschool Groningen.

Nieuws

Vind je afstudeerplek op de online Meet & Greet Innovatiewerkplaatsen 18 mei

Ga jij in september 2021 afstuderen en ben je op zoek naar een innovatieve en uitdagende afstudeeropdracht of een interessante stageopdracht? Ontdek welke opdrachten we aanbieden en stel al je vragen op dinsdag 18 mei tijdens de online Meet & Greet Innovatiewerkplaatsen.

Nieuws

Barn Talk 12 mei | Windvangers en Blikvangers

Op 12 mei is er weer een Barn Talk, dit keer over windenergie: Windvangers en Blikvangers. In de Nederlandse duurzame energiemix speelt windenergie de komende decennia een grote rol. Om de noodzakelijke CO2-reductie te halen is wind op land (on-shore) en wind op zee (off-shore) nodig. Deze Barn Talk, Windvangers en Blikvangers, gaat in op wind op zee en de scenario’s voor wind op land. Welke technische en sociale opties zijn er om voldoende groene stroom op te wekken en de juiste balans te vinden tussen rendement en acceptatie. De verschillende technologische, economische en sociale aspecten komen aan bod: Hoeveel windturbines op land zijn nodig om de doelstelling te behalen en hoe doen we dat het beste?