Nieuws

EnTranCe for a Community – Mooi groen gas maken

Hoe maken we in 2040 het wonen, werken en leven in Groningen duurzamer, leuker en betaalbaarder met de energietransitie?

Nieuws

ENTER: Energy Transition Escape Room

De Energie Transitie Escape Room (Enter) is een mobiele unit die op verschillende plekken in de provincie kan worden neergezet. Het doel is om de complexiteit, urgentie en de omvang van de energietransitie inzichtelijk te maken. In de Enter spelen de bezoekers een live action team gebaseerd spel, dat bestaat uit verschillende opgaven die moeten worden opgelost om te kunnen ontsnappen uit de fossiele wereld waarin we nu zitten opgesloten en binnengaan in een duurzame en fossielvrije wereld.

Nieuws

Jan-jaap Aué in Science Guide over de waterstofdiscussie

De waterstofdiscussie gaat over de vraag: wat voor maatschappij wil je zijn?

Nieuws

H2Planet, een energiereiziger bij EnTranCe

Na 40 jaar lang door heel Europa en het Midden-Oosten te hebben gereisd voor zijn banen in de energiesector, was Rene Wit toe aan iets anders. Hij pakte een kans en startte zijn eigen bedrijf om impact uit te oefenen op de wereld van duurzame energie. Tegenwoordig is Rene bijna dagelijks te vinden in de proeftuin van EnTranCe, Centre of Expertise Energy in Groningen.

Nieuws

Kassa maakt een item over verduurzaming in de proeftuin

In de Kassa uitzending van zaterdag 7 maart is uitgebreid aandacht besteed aan het verduurzamen van woningen. In 2050 moeten namelijk alle Nederlandse huizen aardgasvrij zijn. De komende tien jaar moeten de eerste 1,5 miljoen woningen al van het gas af.

Nieuws

EnTranCe en de start-up WeGo Sustainable gaan samenwerken

Start-up WeGo Sustainable is voortgekomen uit het succes van de We-Energy Game. Het energiespel dat is ontwikkeld binnen EnTranCe - Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen, zal voortaan worden uitgevoerd door WeGo Sustainable.