Nieuws

Vacature: Docent-onderzoeker Learning Communities energietransitie

Ben je onderwijskundig sterk en faciliteer jij het nieuwe leerproces in de learning communities? Heb jij lef, ben je creatief, denk je vooruit en gedij je goed in een organisatie in beweging? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Nieuws

Nieuwe publicatie: waterstof publieksmonitor

Waterstof is hot! Steeds vaker wordt het onderwerp besproken. Zo zien we een duidelijke groei van mediaberichten over waterstof. Maar hoe staat het met de kennis bij het algemene publiek over waterstof? Om die te meten is voor de derde keer de Waterstofmonitor uitgevoerd door EnTranCe | Centre of Expertise Energy.

Nieuws

GasTerra investeert 0,9 miljoen in onderzoeksfaciliteit voor hernieuwbaar gas en circulaire grondstoffen

De innovatieve onderzoeksfaciliteit wordt gebouwd in de energieproeftuin van EnTranCe - Centre of Expertise Energy. Onderzoek richt zich op de productie van hernieuwbaar gas en circulaire grondstoffen. De verwachting is dat de faciliteit in het najaar van 2023 is gerealiseerd.

Nieuws

Lectorinstallatie dr. Daisy Tempelman

Op 21 maart 2023 wordt ​dr. Daisy Tempelman geïnstalleerd als lector juridische vraagstukken binnen de energietransitie. Als lector maakt Daisy Tempelman onderdeel uit van EnTranCe – Centre of Expertise Energy en is ze verbonden aan het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen.

Nieuws

De nominaties voor de ENTRANCE AWARD 2023 zijn geopend!

De nominaties voor de EnTranCe Award 2023 zijn weer geopend! De EnTranCe Award is een aanmoedigingsprijs voor personen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die de energietransitie vooruithelpen door innovatieve oplossingen te bedenken, uit te voeren of groot te maken.

Nieuws

Eurocommissaris en twee minister bij EnTranCe voor start van Just Transition Fund

Vandaag, op maandag 20 februari 2023, zijn Eurocommissaris Elisa Ferreira, minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) en minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelenheid) op bezoek bij EnTranCe – Centre of Expertise Energy voor de landelijke start van het Europese subsidieprogramma Just Transition Fund.