Blog

Blog: Wanneer zijn we klaar met de energietransitie? Door Ted Wildenberg

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel makkelijk: nooit. Dat is natuurlijk iets te kort door de bocht maar geeft wel aan dat er toekomst in zit! Eerst een stukje geschiedenis.

Nieuws

EnTranCe krijgt een unieke waterstofleiding

In de energieproeftuin wordt een waterstofleiding aangelegd. Deze leiding wordt toegevoegd aan het huidige ringleidingnetwerk voor warm water, koud water, elektriciteit en gas. Dit ringleidingennetwerk zorgt ervoor dat EnTranCe volledig zelfvoorzienend is. De waterstofleiding biedt bedrijven, onderzoekers en studenten de kans om uitgebreid onderzoek te doen naar de opslag van duurzame energie.

Blog

Blog: ‘Op naar de ‘inclusieve energiewereld!’ – door Jan-jaap Aué – directeur EnTranCe

​In dit blog pleit lector Energietransitie Jan-jaap Aué voor waterstof, wat voor kleur dan ook.

Nieuws

Huldiging Top Dutch Solar Racing op 13 december

Op vrijdag 13 december is de feestelijke huldiging van het Top Dutch Solar Racing team op de Grote Markt én in het nieuwe Forum in Groningen. Wees welkom!

Blog

Blog: Basisscholen, van vastgoed naar losgoed

De scholenbouw, in het ­bijzonder de huisvesting voor het primair onderwijs, ­verkeert in een ­crisis. Scholen blijken minder duurzaam te zijn dan verwacht en niet erg toekomstbestendig. Ron de Vrieze promoveerde op een onderzoek naar richtlijnen voor het ontwerpen van ­basisscholen.

Nieuws

EnTranCe gastheer EGATEC 2019

Driedaags congres gericht op vergroening energievoorziening.