Blog

Windturbines in je achtertuin of op zee? Blog door lector Gerard Schepers

Het is maart 2020, een maand die ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaat. En dat is niet vanwege het onderwerp waar ik het nu over ga hebben: windenergie.

Blog

Blog: Huizen op Ameland gaan op de warmtefoto zodat bewoners kunnen zien waar warmte weglekt

Maandagmiddag 24 februari vertrokken wij, Hedzer van Veen, Susan Heersema, Elizabeth Molenkamp en onze begeleider Jacqueline Joosse, naar Ameland om daar, samen met buurtbewoners en andere belanghebbenden warmtescans te maken.

Blog

Zijn wij het meest vieze jongetje van de klas?

In een van mijn eerdere blogs heb ik het al gehad over de maatregelen die wij nemen die invloed kunnen hebben op de energietransitie. Alles wat wij doen zijn geen druppeltjes op de gloeiende plaat maar kunnen werkelijk iets betekenen. En toch hoor ik nog steeds dat wij het meest vieze jongetje van de klas zijn. Hoe zit dat nu en is dat ook zo???

Blog

Wanneer zijn we klaar met de energietransitie? Door Ted Wildenberg

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel makkelijk: nooit. Dat is natuurlijk iets te kort door de bocht maar geeft wel aan dat er toekomst in zit! Eerst een stukje geschiedenis.

Blog

Blog: ‘Op naar de ‘inclusieve energiewereld!’ – door Jan-jaap Aué – directeur EnTranCe

​In dit blog pleit lector Energietransitie Jan-jaap Aué voor waterstof, wat voor kleur dan ook.

Blog

Blog: Basisscholen, van vastgoed naar losgoed

De scholenbouw, in het ­bijzonder de huisvesting voor het primair onderwijs, ­verkeert in een ­crisis. Scholen blijken minder duurzaam te zijn dan verwacht en niet erg toekomstbestendig. Ron de Vrieze promoveerde op een onderzoek naar richtlijnen voor het ontwerpen van ­basisscholen.