Blog Nieuws

ENTRANCE Learning Communities – studenten blogs 2022-2023

In het studiejaar 2022 - 2023 hebben veel studenten een (afstudeer)onderzoek uitgevoerd. Hun ervaringen hebben zij vertaald naar prachtverhalen in de vorm van blogs. Lees de blogs hier!

Blog

De technische, economische en maatschappelijke acceptatie van waterstof

Waterstof wordt gezien als de ontbrekende schakel in het toekomstige duurzame energiesysteem waar groene elektriciteit en groene gassen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Er moeten nog stevige technische, economische en maatschappelijke barrières overwonnen worden om fossiel vrij te worden, geen broeikasgassen meer uit te stoten en op deze manier de opwarming van de aarde te beperken.

Blog

Maatschappelijke acceptatie van waterstof terwijl we er weinig verstand van hebben

In zijn algemeenheid wordt gesuggereerd dat de acceptatie van waterstof verbeterd kan worden door de kennis ervan te vergroten. Echter, uit nationaal en internationaal onderzoek naar de maatschappelijke acceptatie van waterstof blijkt dat de kennis van waterstof beperkt is maar dat men in het algemeen positief staat tegenover waterstof.

Blog

Acceptatie van Waterstof

Het doel van het Nederlandse klimaatbeleid is om in 2050 klimaatneutraal te zijn en geen schadelijke broeikasgassen meer uit te stoten. Groene waterstof kan hierbij een belangrijke rol spelen, maar onduidelijk is nog hoe snel en op welke manier dat gaat gebeuren. Om waterstof tot een succes te maken moeten drie barrières overwonnen worden: technische, financiële en maatschappelijke.

Blog

CSR Communication Conference

The four-day CSR Communication Conference in Lüneburg, at the Leuphana University has been organized for the sixth time. The conference included a PhD seminar, 45 presentations and 75 participants.

Blog

Is waterstof net zo veilig als aardgas?

Aardgas kennen we zo’n beetje sinds 1959. We zijn er dus inmiddels al tientallen jaren aan gewend en kennen zo langzamerhand de risico’s. Waterstof is voor velen nieuw. De meesten van ons vinden alles wat nieuw is in eerste instantie best wel ‘eng’, we kennen immers het spreekwoord “onbekend maakt onbemind”. Is dit terecht? In dit artikel deelt Ted Wildenberg zijn visie op de veiligheid van waterstof en aardgas.