Barn talk

Energietransitie: alle zeilen bijzetten, ook in ‘energiearme landen’ met Maurits Groen

​Duurzame energie wordt steeds goedkoper, maar zorgt dit voor een versnelling van de energietransitie? We moeten alle zeilen bijzetten vindt Maurits Groen.

Barn talk

Het einde van bezit: circulaire economie met Thomas Rau

In een overvolle Energy Barn sprak Thomas Rau gisteren over zijn wereld en voornamelijk over zijn gedroomde toekomst zonder bezit. Meer dan 200 professionals en studenten hadden zich verzameld om de inspirerende lezing en het debat te volgen van architect en ondernemer Thomas Rau.

Barn talk

Voor altijd met elkaar in verbinding: Integratie, klimaat en economie met Klaas van Egmond

​Het zijn de grote vraagstukken van onze tijd: integratie, klimaat en economie. Hoogleraar Klaas van Egmond laat tijdens deze Barn Talk het belangrijke verband zien tussen deze onderwerpen en de grote vraagstukken die hierbij ontstaan.

Barn talk

Voor altijd een dilemma: het klimaat met Wouter van Dieren

Wat is er tussen 1972 en nu gebeurd op het gebied van duurzaamheid en energie? En wat gebeurt er als we die lijn doortrekken naar de toekomst? Hoe kan de energieagenda er dan voor de komende jaren uitzien? En hoe verbinden we die met Noord-Nederland. Dit staat centraal tijdens de lezing van Wouter van Dieren. Jonge ondernemers en professionals reageren op zijn verhaal en zetten daarmee aan tot een debat met de zaal.