Nieuws

Aanwezigheid ganzen op Ameland heeft geen meetbaar effect op opbrengst zonnepark

De opbrengst van het zonnepark van Ameland heeft nauwelijks te leiden onder de ganzen die periodiek op Ameland neerstrijken. De vervuiling die zij veroorzaken is ieder jaar met name in april duidelijk zichtbaar maar zorgt amper voor een vermindering van de stroomproductie van het zonnepark. Dat hebben studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen vastgesteld. Mogelijke redenen hiervoor zijn het wegspoelen van de vervuiling door regen of de beperkte oppervlakte die de vervuiling inneemt.

Nieuws

Waterstofnetwerk WING geopend

"We verklaren het waterstofnetwerk nu officieel geopend!", aldus WING-projectleider Ted Wildenberg. Partners DNV, Emerson, Gasunie, GasTerra en EnTranCe knoopten symbolisch de linten aan elkaar om de samenwerking te bezegelen.  Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol de Provincie Groningen hield een online toespraak, waarin hij duidt op belang voor regio van het waterstoftestcentrum. Dinsdag 18 januari werd het Waterstof Innovatie Netwerk Groningen (WING) geopend in de proeftuin van EnTranCe - Centre of Expertise Energy. Met dit vrij beschikbare testnetwerk kan het midden- en kleinbedrijf (zoals netwerkbeheerders, installateurs en andere technische organisaties) trainingen met groene waterstof voor hun personeel organiseren, fysieke tests uitvoeren en hun technologie demonstreren.

Nieuws

Juridisch handboek voor ondernemers in waterstof gelanceerd tijdens opening WING

Tijdens het openingsevent van het Waterstof Innovation Netwerk Groningen (WING) op 18 januari 2022 heeft lector Daisy Tempelman een juridisch handboek voor ondernemers in waterstof gelanceerd. Tempelman schreef de juridische publicatie getiteld ‘Juridische handvatten voor innovatieve ondernemers in waterstof’, samen met drie andere docent-juristen van het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen: coördinator Tineke Ubbens - Elings, Harry Smeltekop en Marjolein den Uijl. Dit deden zij in opdracht van het project Groene Waterstof Booster (SNN/EFRO).

Nieuws

Online opening testlocatie voor waterstoftechniek (WING)


Dinsdag 18 januari is het zover: de opening van waterstofnetwerk WING. Met dit gloednieuwe Waterstof Innovatie Netwerk Groningen kan het midden- en kleinbedrijf (zoals netwerkbeheerders, installateurs en andere technische organisaties) trainingen met waterstof voor hun personeel organiseren, fysieke tests uitvoeren en hun technologie demonstreren. De opening vindt vanwege de huidige coronamaatregelen online plaats tussen 15.00 - 16.00 uur.


Blog

Eerste waterstoftankstation in Groningen is officieel geopend | Blog van Leo Heijne

Vanaf vrijdag 12 november 2021 kunnen aan de Bornholmstraat in Groningen, zowel auto’s, busjes als vrachtwagens binnen vier tot tien minuten de waterstoftank vullen. Dit waterstoftankstation is binnen een korte periode gerealiseerd, als resultaat van een intensieve samenwerking, om samen emissievrije mobiliteit te realiseren.

Nieuws

Daisy Tempelman per 1 december lector Juridische vraagstukken in de energietransitie

Ze is al een paar week aan de slag in haar nieuwe functie, maar toch zetten we haar graag nog even even in het zonnetje. We zijn trots bekend te maken dat Daisy Tempelman ons lectorenteam op EnTranCe komt versterken als lector Juridische Vraagstukken in de Energietransitie. Daarmee is ons elftal nu compleet!