Nieuws

Vacature: Junior Onderzoeker (0,2 – 0,6 fte) Gesloten

Bij Entrance | Center of Expertise Energy is een vacature ontstaan voor een Junior Onderzoeker (0,2 - 0,6 fte). Ben jij nieuwsgierig? En wil je ervaring op doen met praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van duurzaamheid, energie en gedrag? Dan is dit echt een functie voor jou!

Blog

CSR Communication Conference

The four-day CSR Communication Conference in Lüneburg, at the Leuphana University has been organized for the sixth time. The conference included a PhD seminar, 45 presentations and 75 participants.

Nieuws

Creëren van draagvlak onder bewoners in duurzame energieprojecten

Het creëren van draagvlak onder bewoners in duurzame energieprojecten is een hot item. Hoe doe je dat nu goed? En wat werkt nu in bepaalde doelgroepen en contexten? Hoe kun je een succesvolle aanpak ontwerpen?

Nieuws

Procesbesturing vergroot veiligheid en betrouwbaarheid waterstofeconomie

De Europese Unie heeft haast om zijn aardgasverbruik te temperen en alternatieve, duurzame energiebronnen aan te boren.

Nieuws

Studenten maken kennis met energietransitie tijdens Energy Kick Start Week

Vanuit zeven minoren en drie energiemasters namen 180 studenten van 5 tot en met 8 september deel aan de Energy Kick Start Week. Het doel: studenten kennis laten maken met het thema energietransitie. Aan het einde van de week presenteerden de studenten in groepsverband een uitgewerkt plan over hoe duurzaam gedrag op de campus te stimuleren.

Nieuws

Duurzaam groen gas in opkomst - Nu nog naar de juiste bestemming

Duurzame vervanging van aardgas kan door groen gas in te zetten. De vraag naar groen gas is vele malen groter dan het aanbod, dus moeten er beleidskeuzes worden gemaakt. Zolang de maatschappelijke waarde bij de kosten- en batenanalyse achterwege blijft, komt het groene gas misschien nooit op de beste bestemming, zoals de verwarming van woonhuizen in (oude) binnensteden. Nu is hét moment om de juiste keuzes te maken voor de optimale inzet van het schaarse groen gas.