Barn Talk

Barn Talk 2 maart | Raadsleden: radeloos over energiearmoede?

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Om te polsen hoe gemeenteraadsleden strijden tegen de energiearmoede in hun omgeving, voelen masterstudenten van de Hanzehogeschool deze lokale politici aan de tand over hun toekomstvisie. Hoe staat het er voor met hun invloed, kennis en lef?

Nieuws

SDG-speldje voor duurzame collega Cor Scholte

Op maandag 7 februari november ontving onze EnTranCe-collega Cor Scholte de titel Duurzaam Rolmodel, plus het prachtige SDG-speldje (Sustainable Development Goals) voor zijn inzet in duurzame projecten en voor een betere wereld. Wij feliciteren Cor met deze mooie titel! Antoinette Bos, lid van het Green Team van de Hanzehogeschool Groningen, reikte het speldjes uit.

Nieuws

Aanwezigheid ganzen op Ameland heeft geen meetbaar effect op opbrengst zonnepark

De opbrengst van het zonnepark van Ameland heeft nauwelijks te leiden onder de ganzen die periodiek op Ameland neerstrijken. De vervuiling die zij veroorzaken is ieder jaar met name in april duidelijk zichtbaar maar zorgt amper voor een vermindering van de stroomproductie van het zonnepark. Dat hebben studenten en onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen vastgesteld. Mogelijke redenen hiervoor zijn het wegspoelen van de vervuiling door regen of de beperkte oppervlakte die de vervuiling inneemt.

Nieuws

Waterstofnetwerk WING geopend

"We verklaren het waterstofnetwerk nu officieel geopend!", aldus WING-projectleider Ted Wildenberg. Partners DNV, Emerson, Gasunie, GasTerra en EnTranCe knoopten symbolisch de linten aan elkaar om de samenwerking te bezegelen.  Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol de Provincie Groningen hield een online toespraak, waarin hij duidt op belang voor regio van het waterstoftestcentrum. Dinsdag 18 januari werd het Waterstof Innovatie Netwerk Groningen (WING) geopend in de proeftuin van EnTranCe - Centre of Expertise Energy. Met dit vrij beschikbare testnetwerk kan het midden- en kleinbedrijf (zoals netwerkbeheerders, installateurs en andere technische organisaties) trainingen met groene waterstof voor hun personeel organiseren, fysieke tests uitvoeren en hun technologie demonstreren.

Nieuws

Juridisch handboek voor ondernemers in waterstof gelanceerd tijdens opening WING

Tijdens het openingsevent van het Waterstof Innovation Netwerk Groningen (WING) op 18 januari 2022 heeft lector Daisy Tempelman een juridisch handboek voor ondernemers in waterstof gelanceerd. Tempelman schreef de juridische publicatie getiteld ‘Juridische handvatten voor innovatieve ondernemers in waterstof’, samen met drie andere docent-juristen van het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen: coördinator Tineke Ubbens - Elings, Harry Smeltekop en Marjolein den Uijl. Dit deden zij in opdracht van het project Groene Waterstof Booster (SNN/EFRO).

Nieuws

Online opening testlocatie voor waterstoftechniek (WING)


Dinsdag 18 januari is het zover: de opening van waterstofnetwerk WING. Met dit gloednieuwe Waterstof Innovatie Netwerk Groningen kan het midden- en kleinbedrijf (zoals netwerkbeheerders, installateurs en andere technische organisaties) trainingen met waterstof voor hun personeel organiseren, fysieke tests uitvoeren en hun technologie demonstreren. De opening vindt vanwege de huidige coronamaatregelen online plaats tussen 15.00 - 16.00 uur.