Nieuws

6 hogescholen als regionale liaisons aan de slag met call Groenvermogen

6 hogescholen zetten met regionale partners via een call van Regieorgaan SIA de schouders onder de Human Capital Agenda (HCA) voor GroenvermogenNL. Dit opschalingsprogramma voor het groene vermogen voor de Nederlandse economie en maatschappij is gehonoreerd in het kader van het Nationaal Groeifonds.

Nieuws

Systeemintegratie uit de startblokken!

In de maand oktober organiseerde de nationale Learning Community Systeemintegratie samen met de Topsector Energie de “Maand van de Systeemintegratie”. Tijdens deze maand heeft EnTranCe | Centre of Expertise Energy een webinar georganiseerd; "Systeemintegratie uit de startblokken". Kijk hier de webinar terug!

Nieuws

‘De energie spat ervan af bij deze jongeren!’

Op 27 oktober ontving EnTranCe – Centre of Expertise van de Hanzehogeschool Groningen deelnemers van de scholenchallenge van het Nationaal Programma Groningen. Het programma was heel divers en stond volledig in het teken van de energietransitie: van een energiespel, klimaatfilm en kennisworkshop tot je eigen vegaburgers bakken op een waterstofbarbecue. Genoeg te doen! Programmamanager en initiatiefnemer Ans Assies van EnTranCe kijkt enthousiast terug op het evenement.

Nieuws

Vacature: Grant writer (0,8 – 1,0 fte)

Ben je analytisch en conceptueel sterk en heb je uitstekende schrijfvaardigheden, krijg je energie van energietransitie en circulaire innovaties, dan is deze functie echt iets voor jou!

Nieuws

De energieproeftuin EnTranCe, people in power

EnTranCe – Centre of Expertise Energy draagt bij aan robuuste, duurzame energievoorziening door een lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap te zijn. De proeftuin is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen en de deuren staan er (bijna) altijd open. Een blik naar de wereld van open innovatie waar het ongewone gewoon is. Samen werken aan verandering.

Blog

Acceptatie van Waterstof

Het doel van het Nederlandse klimaatbeleid is om in 2050 klimaatneutraal te zijn en geen schadelijke broeikasgassen meer uit te stoten. Groene waterstof kan hierbij een belangrijke rol spelen, maar onduidelijk is nog hoe snel en op welke manier dat gaat gebeuren. Om waterstof tot een succes te maken moeten drie barrières overwonnen worden: technische, financiële en maatschappelijke.