Nieuws

Integrale methode voor de energietransitie zet eerste stappen

Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie, virussen en uitblijvende krimp verandert logischerwijs de menselijke behoefte aan gebouwen om in te wonen, te werken en te leren. Het is van groot belang dat de vrij conservatieve bouwwereld inspeelt op deze tendensen door nauwer en meer betrokken te gaan samenwerken met bewoners, gebruikers, maatschappelijke platforms en ontwerpers. Aan de hand daarvan kunnen er nieuwe constructies gebouwd worden, die passen bij de wensen en eisen van deze tijd en die rekening houden met een snel veranderende toekomst. Dit treft zeker ook de energietransitie die hier integraal mee is verbonden.

Nieuws

Vacature Gesloten: Junior Onderzoeker (0,4 fte)

Bij Entrance | Center of Expertise Energy is een vacature ontstaan voor een Junior Onderzoeker (0,4 fte). Ben jij nieuwsgierig? En wil je ervaring op doen met praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van duurzaamheid, energie en gedrag? Dan is dit echt een functie voor jou!

Nieuws

Vacature: PhD Energietransitie (1,0 fte)

Bij EnTranCe - Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen staat een nieuwe vacature open! Ben jij een enthousiaste en zelfstandig werkende onderzoeker, die zin heeft om met het thema systeemintegratie aan de slag te gaan? Wij zoeken een promovendus voor het promotieonderzoek energietransitie.

Nieuws

New Energy Forum 2022 | Breaking Barriers

Op donderdag 23 juni 2022 zal het New Energy Forum voor de tweede keer worden georganiseerd. Het thema van dit jaar is Breaking Barriers! Breek jij met ons door de barrières van de energietransitie?

Barn Talk

Barn Talk 2 maart | Raadsleden: radeloos over energiearmoede?

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Om te polsen hoe gemeenteraadsleden strijden tegen de energiearmoede in hun omgeving, voelen masterstudenten van de Hanzehogeschool deze lokale politici aan de tand over hun toekomstvisie. Hoe staat het er voor met hun invloed, kennis en lef?

Nieuws

SDG-speldje voor duurzame collega Cor Scholte

Op maandag 7 februari november ontving onze EnTranCe-collega Cor Scholte de titel Duurzaam Rolmodel, plus het prachtige SDG-speldje (Sustainable Development Goals) voor zijn inzet in duurzame projecten en voor een betere wereld. Wij feliciteren Cor met deze mooie titel! Antoinette Bos, lid van het Green Team van de Hanzehogeschool Groningen, reikte het speldjes uit.