Blog Nieuws

ENTRANCE Learning Communities – studenten blogs 2022-2023

In het studiejaar 2022 - 2023 hebben veel studenten een (afstudeer)onderzoek uitgevoerd. Hun ervaringen hebben zij vertaald naar prachtverhalen in de vorm van blogs. Lees de blogs hier!

Nieuws

EnTranCe Professional Awards 2023

Op New Energy Forum 2023 is de winnaar van de EnTranCe Professional Award 2023 bekend gemaakt. De EnTranCe Award is een aanmoedigingsprijs voor personen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die de energietransitie vooruithelpen door innovatieve oplossingen te bedenken, uit te voeren of groot te maken.

Nieuws

EnTranCe Student Awards 2023

Tijdens New Energy Forum 2023 is de EnTranCe Student Award 2023 uitgereikt. Alleen studenten die hoger dan 8 scoorden voor hun master thesis konden zich nomineren. Dat is al een neusje van de zalm. Dit jaar had de jury keuze 12 nominaties uit vier masteropleidingen. Lees verder om achter de top-3 en uiteindelijke winnaar (of winnaars) te komen!

Nieuws

Energietransitie & Duurzaamheid – PIT #4

De aarde warmt steeds verder op, dat vraagt forse aanpassingen van iedereen. In hoe we leven, wonen, energie opwekken en grondstoffen (her)gebruiken. Dat zien we ook terug binnen praktijkgerichte onderzoeken, waarin de energietransitie steeds vaker centraal staat. Wat is de laatste stand van zaken in dat onderzoek? Je leest het in nummer 4 van PIT dat als thema Energietransitie & Duurzaamheid heeft. PIT #4 is verschenen op 22 juni en is gelanceerd tijdens het New Energy Forum in Groningen.

Nieuws

UNLOCK: European interregional project takes off at ENTRANCE

On the 20th of June the policymakers from seven European regions are coming to Groningen to start the implementation of the Interreg Europe project UNLOCK - Unlocking Green Hydrogen Economy for SME’s in European Regions. The project enables interregional learning about empowering of SME’s in rapidly developing regional green H2 economies across Europe. ENTRANCE – Centre of Expertise Energy of Hanze University of Applied Science Groningen is leading this 2 million euro budget project that is co-financed by the European Union.

Nieuws

Summer School

Het programma van de Summer School - Global Energy Transition is achter de rug. De afgelopen weken zijn de studenten van de Summer School ondergedompeld in drie intensieve weken, waarin alle facetten van de energietransitie aanbod zijn gekomen. Door hun deelname hebben zij meer inzicht gekregen van de verschillende aspecten van de transitie.