Nieuws

Benieuwd naar de laatste trends, netwerken en tools over waterstof? Bekijk de EnTranCe Kennisbank!

Werk je bij een bedrijf, voor de regionale overheid of ben je student? Wees welkom op de EnTranCe Kennisbank voor al je prangende vragen over waterstof. We zullen echt nog niet overal een pasklaar antwoord op hebben, maar bouwen hier samen met onze partners aan een community voor energietransitie en duurzame energie. Doe hier interessante nieuwe kennis en inspiratie op, vindt relevante netwerkcontacten en maak gebruik van diverse tools die je helpen bij het uitwerken van jouw unieke businesscase. Zo werken we samen aan het versnellen van de energietransitie. Op dit moment specifiek gericht op het waterstofdomein, later volgt een verbreding naar andere energiedomeinen.

Nieuws

Terugblik New Energy Forum

We kijken terug op een succesvolle eerste editie van het New Energy Forum op EnTranCe. Dank aan eenieder die live of digitaal aanwezig was en noteer alvast de datum in uw agenda van de 2e editie van het New Energy Forum: 23 juni 2022.

Nieuws

Cv-ketel op waterstof in aantocht (Milieumagazine)

In juni kwam onze testfaciliteit voor cv-ketels in de HEAT House (proeftuin EnTranCe | Centre of Expertise Energy) aan bod in een artikel van Milieumagazine over cv-ketels op waterstof. "De proeftuinen voor waterstof als verwarmingsoptie in woningen zijn begonnen. Er liggen weliswaar nog technologische uitdagingen, maar die kunnen binnen één, twee jaar overwonnen zijn. Vervolgens kan het snel gaan met de uitrol van de cv-ketel op waterstof." Lees hier het hele artikel. Door: Pieter van den Brand

Blog

Energieopslag voor een betere balans op het net, systeemintegratie op kleine schaal

Mijn opa en oma hadden een moestuin. Ze verbouwden aardappelen en groente voor eigen gebruik. ’s Zomers was er volop verse groente en alles wat niet werd opgegeten werd geweckt en opgeslagen in de kelder. Hiermee kwamen ze de hele winter door. Voor de kachel gold hetzelfde: er was een grote kolenloods met daarin de ‘warmtevoorraad’ voor de koude winterperiode. Alleen stroom werd op vraag geleverd via het stroomnet.

Nieuws

24 juni | New Energy Forum: step into the future of mobility and energy

Tijdens dit online festival nemen Hive.Mobility, EnTranCe en New Energy Coalition je mee in de slimme, nieuwe wereld van duurzame mobiliteit en energietransitie. Dit onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Diederik Jekel. Experts, hoogleraren, lectoren, onderzoekers, bedrijven en studenten prikkelen je geest over onze veranderende wereld: huizen die zichzelf voorzien van stroom, autonoom vliegende drones en voertuigen die bewegen op groene waterstof of zonne-energie.

Nieuws

Hoogeveen vraagt hulp Hanzehogeschool in zoektocht naar draagvlak waterstofwijk

De waterstofwijk Erflanden in Hoogeveen moet innovatief en duurzaam worden. In totaal moeten 427 woningen worden afgekoppeld van het aardgas en overgaan op waterstof. Om draagvlak te creëren voor het project heeft de gemeente Hoogeveen de hulp van de Hanzehogeschool uit Groningen ingeschakeld. Bron: RTV Drenthe