Nieuws

Trots op onze Green Ambassadors

Elke student een duurzame ambassadeur. Dat is een van de duurzaamheidsdoelstellingen die de Hanzehogeschool Groningen zichzelf heeft gesteld. Vanuit Innovatiewerkplaats EnTranCe en de Master Energy for Society hebben Jacqueline Joosse en Ans Assies vier studenten genomineerd voor een Green Ambassador Certificaat. We kunnen met trots bekendmaken dat deze vier (oud)studenten het certificaat, in verschillende fases*, toegekend hebben gekregen.

Blog

Toekomstbestendige herontwikkeling volgens 'het open bouwen principe' | een blog door Nynke Hoomans (IWP)

Waarom bouwen we vastgoed om dit vervolgens na veertig jaar weer te slopen? Deze vraag hield mij bezig toen ik begon aan mijn afstudeeronderzoek over het toepassen van open bouwen op bestaande bouw. Vastgoed wordt vaak niet voor de maximale levensduur gebruikt, omdat de functie niet meer voldoet aan de vraag vanuit de markt. Hierdoor is de bouw verantwoordelijk voor 42 procent van de totale afvalproductie in ons land. We moeten deze inefficiënte manier van bouwen veranderen naar een meer toekomstbestendige manier van bouwen, een flexibele manier.

Nieuws

Top Dutch Solar Racing pakt derde plaats op Circuit Zolder

Het nieuwe Top Dutch Solar Racing Team is afgelopen weekend derde geworden op de iLumen European Solar Challenge, een 24-uursrace voor zonneauto’s op het Belgische Circuit Zolder. #TDSR​

Nieuws

Whitepapers LEVE helpen energietransitie begrijpen

De transitie naar een nieuw, duurzaam energiesysteem, dat zonder verstoringen werkt, is geen eenvoudige. Vanuit alle hoeken krijgen we er wel wat van mee, maar wellicht niet voldoende om de juiste keuzes te maken. Want wat vaak blijkt is dat men niet goed geïnformeerd is als het om energievraagstukken gaat. De vraagstukken gaan immers veel verder dan alleen techniek.

Blog

Hoe kan ik mijn elektriciteit kwijt? | Een blog door Daan Hardeman (IWP)

Hoe kunnen we de energietransitie versnellen? De mogelijkheden zijn legio. Minder energie verbruiken, huizen isoleren, een elektrische auto kopen en ga zo maar door. Maar wat als we de energie die al aanwezig is, slimmer gaan verdelen? EnTranCe wilde hier meer over weten, en wel de juridische kant van dit verhaal.

Blog

Duurzaam met warmte omgaan op de Vleijen | Een blog door Leen Al Omar Al Baraze, Rob Visser en Ruth van der Laan (IWP)

In Nederland hebben we in de wintermaanden warmte nodig voor het verwarmen van onze huizen. Momenteel doen we dit op gas, maar hoe kunnen we die warmte nou op een duurzame manier vergaren? Dat is een groot vraagstuk waar wij voor staan als onderzoeksteam. Wij gaan kijken hoe we warmte in de zomer kunnen opwekken en opslaan in het recreatiegebied de Vleijen gelegen op Ameland. Het onderzoeksteam bestaat uit Leen Al Omar Al Baraze, Rob Visser en Ruth van der Laan.