Nieuws

Vacature Researchcoördinator Energietransitie

Voor EnTranCe, Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen zoeken we meerdere collega’s in de functie van Researchcoördinator energietransitie (totaal ca. 2,0 fte). Ben je een onderzoeker en verbinder? Heb jij ervaring met het opstellen en uitvoeren van integrale onderzoeksagenda's en weet je deze toekomstbestendig te maken? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Barn Talk Nieuws

Barn Talk | Klimaatadaptatie: leren kijken, leren doen

De aarde warmt op en het klimaat verandert. Als gevolg hiervan krijgen we steeds vaker last van hitte, droogte en wateroverlast door hoosbuien. Nederland moet zich voorbereiden op de risico’s van het veranderende klimaat en hierop de omgeving aanpassen. Dit heet klimaatadaptatie. Tijdens de Barn Talk van 7 december laten we zien wat klimaatadaptatie is, geven we inzicht in regionale ontwikkelingen én vertellen we wat je zelf kunt doen.

Nieuws

Symposium ter viering samenwerking Witteveen+Bos

Vandaag, op 15 november 2022, vieren we samen met Witteveen+Bos het 1-jarig bestaan van hun innovatiekantoor op EnTranCe! Het kantoor maakt het mogelijk voor Witteveen+Bos’ers om studenten, opdrachtgevers en partners laagdrempelig te ontmoeten, samen te innoveren en van elkaar te leren.

Nieuws

Vacature docent-onderzoeker Industry 4.0 (medior/senior)

Ben jij onze nieuwe collega met stevige ervaring in productietechnieken en actief op het gebied van Industry 4.0? En wil je onderzoek doen aan digitalisering van productiesystemen (digital twinning) en daarbij verbinding leggen met technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde? Dan zoeken we jou!

Nieuws

Hoe gaat het nu met BioBTX, de eerste winnaar van de EnTranCe Award?

Op 23 juni 2022 werd BioBTX uitgeroepen tot de eerste winnaar van de EnTranCe Award. De EnTranCe Award is een aanmoedigingsprijs voor baanbrekers in de energietransitie. Baanbrekende oplossingen zijn nodig om de transitie vooruit te helpen. Zij die dat realiseren helpen we daarom verder. Hoe is het nu met de winnaar van de EnTranCe Award 2022?

Nieuws

The Turbine Plays – waar kunsten, energiesector en burgers samenwerken

Hoe kan publieke betrokkenheid en acceptatie gestimuleerd worden in de transitie van fossiele naar duurzame energiebronnen, zoals windenergie? Welke bijdrage kunnen creatieve professionals leveren in een proces van kennisproductie over windenergie samen met diverse stakeholders? Dat zijn de vragen waar het onderzoeksproject ‘The Turbine Plays’ zich op richt. Dit 2-jarige project heeft een KIEM-subsidie toegekend gekregen van Regieorgaan SIA en is een samenwerking tussen Kenniscentrum Kunst & Samenleving en Centre of Expertise Energie, EnTranCe.