Nieuws

Uitreiking scriptieprijs Energy for Society

Op donderdag 1 juli 2021 is de Frits Dröge scriptieprijs uitgereikt aan de studenten van studiejaar 2018 en 2019. Peter van Hoeken, Pieter Tichelaar, Denise Lee en Joline Teisman vielen in de prijzen. De uitreiking vond plaats in de Energy Barn en de studenten kregen de prijs uitgereikt door gedeputeerde Nienke Homan en (mede)oprichter van EnTranCe Wim van Gemert.

Nieuws

Hanze Impact Podcast over Klimaatadaptatie

In deze nieuwe podcastserie gaat Hanze Impact in gesprek met twee lectoren van de Hanzehogeschool Groningen die vanaf een andere invalshoek naar één onderwerp kijken. Een onderwerp waar ze zelf al jarenlang aan werken vanuit hun eigen perspectief en eigen methodiek. Deze keer staat centraal Klimaat(adaptatie), Gedrag en de Kunst.

Nieuws

Groningen vervult een koploperspositie in de vergroening van de waterstofketen (Hallo Horizon)

Hoe zorgen we voor betaalbare, betrouwbare en schone energie? De metropoolregio Groningen vervult een koploperspositie in de vergroening van de waterstofketen. Hier maken we betaalbare, betrouwbare en schone energie. Zodat groene chemie, groene industrie en groen transport binnen handbereik is. Niet alleen voor Nederland, ook voor Europa. In Groningen is de toekomst al begonnen. Eén van de thema's van de recent gelanceerde campagne Hallo Horizon van Economie Groningen is dan ook de Waterstofeconomie. Horizonreporter Bram Esser nam een kijkje en ging onder andere langs bij de proeftuin van EnTranCe. Hij sprak daar met directeur en lector Waterstoftoepassingen Jan-jaap Aué en ontdekte welke projecten er nu al met waterstof worden gedaan.

Nieuws

Benieuwd naar de laatste trends, netwerken en tools over waterstof? Bekijk de EnTranCe Kennisbank!

Werk je bij een bedrijf, voor de regionale overheid of ben je student? Wees welkom op de EnTranCe Kennisbank voor al je prangende vragen over waterstof. We zullen echt nog niet overal een pasklaar antwoord op hebben, maar bouwen hier samen met onze partners aan een community voor energietransitie en duurzame energie. Doe hier interessante nieuwe kennis en inspiratie op, vindt relevante netwerkcontacten en maak gebruik van diverse tools die je helpen bij het uitwerken van jouw unieke businesscase. Zo werken we samen aan het versnellen van de energietransitie. Op dit moment specifiek gericht op het waterstofdomein, later volgt een verbreding naar andere energiedomeinen.

Nieuws

Terugblik New Energy Forum

We kijken terug op een succesvolle eerste editie van het New Energy Forum op EnTranCe. Dank aan eenieder die live of digitaal aanwezig was en noteer alvast de datum in uw agenda van de 2e editie van het New Energy Forum: 23 juni 2022.

Nieuws

Cv-ketel op waterstof in aantocht (Milieumagazine)

In juni kwam onze testfaciliteit voor cv-ketels in de HEAT House (proeftuin EnTranCe | Centre of Expertise Energy) aan bod in een artikel van Milieumagazine over cv-ketels op waterstof. "De proeftuinen voor waterstof als verwarmingsoptie in woningen zijn begonnen. Er liggen weliswaar nog technologische uitdagingen, maar die kunnen binnen één, twee jaar overwonnen zijn. Vervolgens kan het snel gaan met de uitrol van de cv-ketel op waterstof." Lees hier het hele artikel. Door: Pieter van den Brand