Blog

Windturbines in je achtertuin of op zee? Blog door lector Gerard Schepers

Het is maart 2020, een maand die ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaat. En dat is niet vanwege het onderwerp waar ik het nu over ga hebben: windenergie.

Barn talk

Kijk nu terug: Barn Talk met Marcel Galjee

Centraal tijdens deze Barn Talk stond de unieke kans voor Nederland: waterstof het duurzame en circulaire molecuul. Naast de transitie van grijze naar groene elektriciteit ligt er nog een grotere uitdaging op ons te wachten: het verduurzamen van de moleculen wereld. Met name voor de producten die we elke dag gebruiken, zoals plastic en glas.

Nieuws

EnTranCe for a Community – Mooi groen gas maken

Hoe maken we in 2040 het wonen, werken en leven in Groningen duurzamer, leuker en betaalbaarder met de energietransitie?

Nieuws

ENTER: Energy Transition Escape Room

De Energie Transitie Escape Room (Enter) is een mobiele unit die op verschillende plekken in de provincie kan worden neergezet. Het doel is om de complexiteit, urgentie en de omvang van de energietransitie inzichtelijk te maken. In de Enter spelen de bezoekers een live action team gebaseerd spel, dat bestaat uit verschillende opgaven die moeten worden opgelost om te kunnen ontsnappen uit de fossiele wereld waarin we nu zitten opgesloten en binnengaan in een duurzame en fossielvrije wereld.

Nieuws

Jan-jaap Aué in Science Guide over de waterstofdiscussie

De waterstofdiscussie gaat over de vraag: wat voor maatschappij wil je zijn?

Nieuws

H2Planet, een energiereiziger bij EnTranCe

Na 40 jaar lang door heel Europa en het Midden-Oosten te hebben gereisd voor zijn banen in de energiesector, was Rene Wit toe aan iets anders. Hij pakte een kans en startte zijn eigen bedrijf om impact uit te oefenen op de wereld van duurzame energie. Tegenwoordig is Rene bijna dagelijks te vinden in de proeftuin van EnTranCe, Centre of Expertise Energy in Groningen.