Nieuws

Barn Talk over energieopslag wordt opnieuw opgenomen

Zoals u wellicht hebt kunnen zien, hebben we op woensdag 7 april technische problemen ervaren tijdens het uitzenden van de Barn Talk over energieopslag. Er waren problemen met het geluid en het delen van presentaties.

Nieuws

Kom naar het Meet Your Future in Energy Career Event op 22 april!

De energietransitie is nog altijd het gesprek van de dag. Heb jij interesse om hier ook deel van uit te maken? Ontdek de mogelijkheden van energieonderwijs, de arbeidsmarkt in de energiesector, netwerk met verschillende energy professionals en kom naar het Meet Your Future in Energy online Career Event op donderdag 22 april.

Barn talk

Barn Talk 7 april: Opslag, de gouden sleutel in een duurzaam energiesysteem

Een online Barn Talk met interessante sprekers over welke opslagstrategieën effectief zijn en van welke praktijkvoorbeelden we kunnen leren. Want dat we energie moeten gaan opslaan staat vast, maar hoe pakken we dit goed aan?

Blog

Deelname aan het waterstofdebat van Gasunie | blog door Lieke Kas

Zodra de uitnodiging binnen was, had ik eventjes paniek, maar ik voelde mij ook ontzettend vereerd. Op 4 maart 2021, mocht ik in Den Haag live deelnemen aan het waterstof debat, met negen andere studenten en vier (kandidaat-) Tweede Kamerleden, georganiseerd door Gasunie. In eerste instantie had ik mij aangemeld om het debat online te volgen, omdat deze nog wel eens van pas kon zijn voor het vak ‘In dialogue about energy’ van mijn master. Zoveel kennis had ik niet over dit onderwerp, dus ging ik gauw aan de slag om informatie te verzamelen.

Nieuws

Wereldverbeteraars creëren met escape rooms en serious gaming

Onderzoekster Tania Ouairiachi, verbonden aan SCMI en het lectoraat Communication, Behaviour & the Sustainable Society, verdiept zich binnen de Hanzehogescool in de rol die escaperooms en serious games kunnen spelen in de bewustwording over klimaatverandering en energietransitie. Ze won onlangs de PhD Extraordinary Thesis Award 2016-2017 in Social Sciences, waarbij de criteria waren dat de onderzoeker cum laude is afgestudeerd en hoeveel impact er is bereikt in de vijf jaar na de verdediging.

Nieuws

EnTranCe als springplank en matchmaker voor innoverende bedrijven in energiesector

Samen innoveren in de wereld van de warmtepompen: dat doen het Groningse Envitron en Durocan uit Eindhoven sinds kort. De twee partijen werden aan elkaar gekoppeld door engineer Ted Wildenberg van EnTranCe en dit bleek een gouden match, de besturing van de warmtepomp van Durocan had nog wat finetuning nodig en hiervoor bleek Envitron geschikt.