Nieuws

Wat is een Barn Talk? Campus TV interviewt Marcel Koenis

Ben jij al wel eens bij een van onze Barn Talks geweest? Online of fysiek? Maandelijks laten we een interessante gastspreker aan het woord over een actueel thema dat raakt aan de energietransitie. Op basis hiervan wordt gedurende de uitzending een debat gevoerd met andere tafelgasten en het publiek. Zo proberen we kennis te delen, een netwerk op te bouwen en met elkaar in gesprek te blijven over wat er nodig is om te werken aan een van de grootste uitdagingen van onze tijd; de transitie naar een duurzame op schone bronnen gebaseerde energiesamenleving.

Barn talk

Terugblik in HanzeMag op Barn Talk met Ruud Koornstra: ‘Ik hoef niet te horen dat de missie kan falen, ik wil weten hoe de missie slaagt.’

In eerste week van september schreef HanzeMag een prachtige recensie over onze Barn Talk met Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra (uitgezonden op 1 september). "Op dit moment is Nederland nou niet wat je noemt het schoonste jongetje van de klas. De grootse politieke partij van Nederland staat al jaren niet te trappelen om veel werk te maken van de energietransitie, de Telegraaf is van harte tegen, de werkgevers zien er weinig brood in en de burgers willen geen windmolens in de achtertuin. Overal en steeds weer klinken waarschuwingen: draagvlak, mensen, eerst draagvlak, want anders wordt het helemaal niks".

Nieuws

Ruud Koornstra benoemd tot voorzitter commissie EnTranCe Award

Nederlandse uitvindingen die effectief bijdragen aan de energietransitie maken vanaf 2022 kans om de EnTranCe Award te winnen: een jaarlijkse prijs voor organisaties of personen die in staat zijn gebleken belangrijke innovaties te doen op dit vlak of ze nationaal en internationaal te implementeren of op te schalen. Nationaal Energiecommissaris Ruud Koornstra werd afgelopen woensdag tijdens de Barn Talk op EnTranCe | Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen, benoemd tot voorzitter van deze nieuwe prijs.  

Nieuws

Dr. Beata Kviatek presenteert op het Europees Consortium voor Politiek Onderzoek

Dr. Beata Kviatek, senior onderzoeker bij EnTranCe | Centre of Expertise Energy en docent aan de International Business School, geeft deze week een presentatie over de ontwikkeling van de regionale waterstofeconomie in Noord-Nederland op de internationale conferentie van het European Consortium for Political Research. Het consortium is het toonaangevende wetenschappelijke genootschap op het gebied van onderzoek en onderwijs in Europa. Het verenigt meer dan 300 institutionele leden in bijna 50 landen, wat neerkomt op een wereldwijde gemeenschap van tienduizenden geleerden.

Nieuws

Laat mensen ervaren dat H2 een verantwoord alternatief is

Met 20 partners werken wij vanuit EnTranCe | Centre of Expertise Energy samen aan 's werelds eerste waterstofwijk. Locatie: Hoogeveen. We bundelen als consortium onze expertise om waterstof toe te passen in de bebouwde omgeving: een grote stap in de energietransitie. Met als doel: aantonen dat H2 een schoon, veilig, comfortabel en betaalbaar alternatief is voor aardgas. Hoogeveen kan zo een voorbeeld worden voor andere woonwijken.

Barn talk

Barn Talks zijn terug na de zomer | Ruud Koornstra trapt af

Na de zomervakantie trappen we op woensdag 1 september af met een Barn Talk over de mogelijkheden die er zijn om van de wereld (weer) een paradijs te maken met behulp van de energietransitie. Hoofdspreker is Ruud Koornstra en er schuiven meerdere ondernemers aan om met hem het gesprek aan te gaan.