Nieuws

Procesbesturing vergroot veiligheid waterstofeconomie

Waterstof en met name groene waterstof krijgt een steeds prominentere rol: als opslagmedium, als energiedrager en als grondstof voor duurzame brand- en kunststoffen. De markt moet dan ook versneld kennis en ervaring opdoen om de productie, het transport en de opslag van waterstof veilig en efficiënt te laten verlopen. Procesbesturing en -beveiliging is daar een belangrijk onderdeel van.

Nieuws

Kerstsluiting Energy Academy Europe

Zoals gebruikelijk is de Universiteit gesloten tussen Kerst en Nieuwjaarsdag. In de praktijk blijkt dat de RUG locaties ook in de eerste week van januari niet volledig worden gebruikt. Een groot deel van de collega’s neemt verlof op en/of werkt thuis.

Nieuws

Hogescholen en universiteiten werken aan ‘Wikipedia voor de energietransitie’

Studenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van complexe vraagstukken waar bedrijven en organisaties zich voor gesteld zien in de energietransitie. Dat blijkt uit eerste ervaringen met zogenaamde learning communities in Leeuwarden. Die kennis komt nu beschikbaar in een nationale kennisbank. “Een soort Wikipedia voor de energietransitie.”

Nieuws

Vacature: Ontwikkelaar onderzoeksprojecten energietransitie

Ben je een ontwikkelaar van onderzoeksprojecten en een resultaatgerichte netwerker? Heb jij lef en denk je vooruit? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Nieuws

Vacature: Subsidieschrijver energietransitie en biobased economy

Ben je conceptueel sterk, snel van begrip en heb je uitstekende schrijfvaardigheden? Wil jij ons helpen met het versnellen van de energietransitie door samen met ons innovatieve projecten binnen te halen? Dan is deze functie echt iets voor jou!