Nieuws

EnTranCe onderzoekt effect van vervuiling en reiniging van zonnepanelen

In de proeftuin van EnTranCe - Centre of Expertise Energy zal de opbrengsttoename door schoonmaken worden gemeten op het bestaande zonnepark. Op het zonnetestcentrum van EnTranCe en op het zonnepark van Ameland wordt gekeken naar het effect van vervuiling.

Nieuws

Lectorenplatform Energievoorzining in Evenwicht (LEVE) verzorgd deelsessie voor het SIA Congres

Tijdens het SIA congres van dit jaar is één van de deelsessie verzorgd door het Lectorenplatform EnergieVoorziening in Evenwicht (LEVE), waar de Hanzehogeschool penvoerder van is.

Barn talk

Barn Talk | Verduurzaming versneld door gemeenschapszin

Hoe de coronacrisis zorgt voor meer gemeenschapszin en daarmee verduurzaming kan versnellen.

Nieuws

Het waterstofnetwerk op EnTranCe begint vorm te krijgen

In de proeftuinvan EnTranCe wordt een waterstofnetwerk aangelegd.

Blog

Versnelling van de energietransitie door middel van Serious Gaming

Stel je voor dat je de mogelijkheid hebt om een burgemeester te zijn en een hele stad te veranderen naar een meer duurzame plaats, hoe zou je dan de vervuiling, de energetische productiviteit en het geluk van de bevolking in evenwicht brengen? Reis terug in de tijd en stel je voor dat je een superheld bent met superkrachten die de planeet kan redden van totale vernietiging. Hoe zou het voelen om controle te hebben over menselijke beslissingen en natuurkrachten die leiden tot koolstofvervuiling en andere effecten op het milieu?

Barn talk

Barn Talk | Vakonderwijs als sleutel voor de energietransitie: opleiden, opleiden, opleiden!

Waar halen we die tienduizenden, goed opgeleide professionals vandaan die we nodig hebben voor de energietransitie? Afgelopen woensdag 4 november sprak een volle tafel met vakmensen over de vakmensen die er nodig zijn om de energietransitie niet af te remmen. Uiteindelijk was de belangrijkste conclusie: Er is meer samenwerking en praktijkervaring nodig om mensen de juiste opleiding te bieden.