Nieuws

Nieuws

EnTranCe gastheer EGATEC 2019

Driedaags congres gericht op vergroening energievoorziening.

Nieuws

Zijn wij een druppel op de gloeiende plaat die energietransitie heet?

Verbeter de wereld en begin bij jezelf! Aldus Ted Wildenberg in zijn nieuwe blog over de klimaat- en milieumaatregelen in Nederland.

Nieuws

Duurzaam Ameland: Twaalf jaar energietransitie in de praktijk

Binnen het onderzoeksproject Transforming Regions van ESTRAC (Energy Systems Transition Centre) hebben TNO en Hanzehogeschool Groningen onderzoek gedaan naar de energietransitie van Duurzaam Ameland.

Nieuws

Duurzame energie in de regio: Noord-Nederland als voorbeeld

Acht Europese partners bezoeken van 29 tot en met 31 oktober de Hanzehogeschool Groningen voor de start van een Europees samenwerkingsproject gericht op het gebruik en de productie van duurzame energie door bedrijven en huishoudens.

Nieuws

EnTranCe tijdens Klimaattop Noord-Nederland 2019

​Meters maken in de energietransitie. Dat is het thema van de tweede editie van de Klimaattop Noord-Nederland. De top vindt dit jaar plaats op donderdag 31 oktober in de Oude Suikerfabriek in Groningen. Het belooft een dag boordevol energie, inspiratie en actie te worden. Er zijn inmiddels ruim 1000 bezoekers aangemeld.

Nieuws

Studenten enthousiast over ontwerpgericht onderzoek

Op 25 september heb ik een workshop gegeven met de titel: Complexe problemen oplossen middels praktijkgericht onderzoek: Design thinking en ontwerpgericht onderzoek. De studenten gaf ik eerst kort uitleg over wat de begrippen betekenen en vervolgens gingen ze met ieder begrip kort aan de slag: Hoe pas ik dit toe in mijn afstudeerproject?

Nieuws

Nieuw energiepartnerschap Nieuw-Zeeland en Nederland om de wereldwijde transitie te ondersteunen

Gisteren kondigden de Nederlandse premier Mark Rutte en de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern dit nieuwe partnerschap aan. Feitelijk een partnerschap tussen de New Energy Coalition (NL)en het National New Energy Development Centre (NZ), dat het potentieel heeft om toonaangevende internationale ideeën te delen om Nieuw-Zeeland te helpen bij het bereiken van haar energieambities voor een lage CO2-uitstoot.

Nieuws

Lector Gerard Schepers wil windenergie aantrekkelijker maken

​Lector Gerard Schepers heeft drie belangrijke doelen geformuleerd voor zijn lectoraat Windenergie. Hij wil de kosten van windenergie verlagen, de sociale acceptatie van windenergie vergroten en toekomstige professionals opleiden. Deze professionals dragen vervolgens bij aan de eerste twee doelen. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid, donderdag 10 oktober, wordt Gerard Schepers officieel geïnstalleerd als lector van de Hanzehogeschool Groningen door drs. H.J. Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur.

Nieuws

Met €700.000 euro RAAK-subsidie efficiënter van gras naar groen gas

Voor een project waarin de innovatieve productie van groen gas uit moeilijk te verwerken biomassa als berm- en natuurgras centraal staat heeft het lectoraat van dr. ir. Jan-Peter Nap van de Hanzehogeschool Groningen vanuit het SIA-Raak-PRO programma 700.000 euro subsidie gekregen.

Nieuws

Blog ‘De energietransitie slaagt alleen als er correcte informatie wordt verstrekt’ Aldus Ted Wildenberg

Een blog van Ted Wildenberg over de energietransitie, draagvlak, (social) media en de politiek.

Nieuws

Blog: Wat is het draagvlak voor Groene Waterstof? Door Thijs Meeuwissen

Vernieuwing, voorzichtigheid & vooruitgang: mijn eerste kennismaking met duurzame communicatie

Nieuws

Studenten energiemasters brainstormen over duurzamer Schier

Hoe kan Schiermonnikoog verder verduurzamen? Die vraag ligt deze week voor aan studenten van de drie energiemasters van de Hanzehogeschool Groningen tijdens een duurzame driedaagse.