Blog

Veranderen kost veel meer tijd dan je denkt | blog van Ben Verwey

Als kersverse student volgde ik colleges Burgerlijk – en Handelsrecht bij lector Van Baars. In die tijd deden we niet aan voornamen en waren lectoren ‘hoogleraren’ aan de rand van de eigen wetenschappelijke discipline (economie in mijn geval). Ze hingen er een beetje bij. Dat bleek ook wel uit hun verschijning. Markante types die niet echt ‘blended’ met de overige wetenschappelijke populatie van de faculteit. De heren (diversiteit moest nog uitgevonden worden) droegen vrolijke tweed jasjes in plaats van streng driedelig grijs. Ze doceerden vooral met verhalen tijdens college, waar je dan ook met veel plezier naar toe ging. En ze hadden bijzondere nevenfuncties.

Nieuws

Vacature: Marketing & communicatie professional (0,8 fte)

Voor het Stafbureau Marketing & Communicatie, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, zoeken wij een Marketing & communicatie professional. Je zult komen te werken op EnTranCe | Centre of Expertise Energy

Barn Talk

Barn Talk 1 december | De industrie moet dealen met klimaatplicht. Hoe gaat ze dat doen?

Dat de klimaatplicht zal worden ingevoerd staat inmiddels als een paal boven water. Bedrijven moeten hun organisatie, dochterondernemingen en diensten binnenkort in lijn brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Klimaatneutraal in 2050 met een tussendoel in 2030. In deze Barn Talk voelen we de industriële multinational Nobian - de moeder van de chemische cluster in de Eemshaven en Europees leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën - aan de tand over hoe zij deze plicht gaan vervullen. Is het überhaupt haalbaar om dit als commercieel bedrijf te doen?

Nieuws

Meet & Greet IWP EnTranCe

Ga jij in februari 2022 afstuderen en ben je op zoek naar een innovatieve en uitdagende afstudeeropdracht of een interessante stageopdracht? Ontdek welke opdrachten we aanbieden en stel al je vragen ‘live’ op maandag 22 november tijdens onze Meet & Greet op EnTranCe, locatie Energy Academy Europe.

Blog

Fossiel denken of groen doen? Door Wim Elving, lector Duurzaamheidscommunicatie

Een strategische groene langetermijnvisie is noodzakelijk om een goede ondernemer te zijn en bij te dragen aan het tegengaan van de klimaatverandering: Wim Elving gaat er op in in deze blog. "Als je nu nog steeds niet investeert in energiebesparing en duurzaamheid dan ben je heel fossiel bezig en ben je je eigen graf aan het graven".

Nieuws

Lector Wim Elving in ScienceGuide: "Met de billen bloot is soms de enige juiste communicatiestrategie"

In de duurzame transitie zullen grote vervuilers met de billen bloot moeten en excuses moeten aanbieden om maatschappelijk relevant te blijven, denkt lector duurzaamheidscommunicatie Wim Elving. Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid. Op de klimaattop van Glasgow wordt al ruim een week onderhandeld over de toekomst van het wereldwijde klimaatbeleid, en in Nederland was het onlangs groot nieuws dat pensioenfonds ABP stopt met investeren in fossiele brandstoffen, voornamelijk vanwege druk uit de maatschappij. Volgens Wim Elving, lector duurzaamheidscommunicatie van de Hanzehogeschool, speelt communicatie in dit soort ontwikkelingen een belangrijke rol.