Barn talk

Barn Talks zijn terug na de zomer | Ruud Koornstra trapt af

Na de zomervakantie trappen we af met een Barn Talk over de mogelijkheden die er zijn om van de wereld (weer) een paradijs te maken met behulp van de energietransitie. Hoofdspreker is Ruud Koornstra en er schuiven meerdere ondernemers aan om met hem het gesprek aan te gaan.

Nieuws

Uitreiking scriptieprijs Energy for Society

Op donderdag 1 juli 2021 is de Frits Dröge scriptieprijs uitgereikt aan de studenten van studiejaar 2018 en 2019. Peter van Hoeken, Pieter Tichelaar, Denise Lee en Joline Teisman vielen in de prijzen. De uitreiking vond plaats in de Energy Barn en de studenten kregen de prijs uitgereikt door gedeputeerde Nienke Homan en (mede)oprichter van EnTranCe Wim van Gemert.

Nieuws

Hanze Impact Podcast over Klimaatadaptatie

In deze nieuwe podcastserie gaat Hanze Impact in gesprek met twee lectoren van de Hanzehogeschool Groningen die vanaf een andere invalshoek naar één onderwerp kijken. Een onderwerp waar ze zelf al jarenlang aan werken vanuit hun eigen perspectief en eigen methodiek. Deze keer staat centraal Klimaat(adaptatie), Gedrag en de Kunst.

Nieuws

Groningen vervult een koploperspositie in de vergroening van de waterstofketen (Hallo Horizon)

Hoe zorgen we voor betaalbare, betrouwbare en schone energie? De metropoolregio Groningen vervult een koploperspositie in de vergroening van de waterstofketen. Hier maken we betaalbare, betrouwbare en schone energie. Zodat groene chemie, groene industrie en groen transport binnen handbereik is. Niet alleen voor Nederland, ook voor Europa. In Groningen is de toekomst al begonnen. Eén van de thema's van de recent gelanceerde campagne Hallo Horizon van Economie Groningen is dan ook de Waterstofeconomie. Horizonreporter Bram Esser nam een kijkje en ging onder andere langs bij de proeftuin van EnTranCe. Hij sprak daar met directeur en lector Waterstoftoepassingen Jan-jaap Aué en ontdekte welke projecten er nu al met waterstof worden gedaan.

Nieuws

Benieuwd naar de laatste trends, netwerken en tools over waterstof? Bekijk de EnTranCe Kennisbank!

Werk je bij een bedrijf, voor de regionale overheid of ben je student? Wees welkom op de EnTranCe Kennisbank voor al je prangende vragen over waterstof. We zullen echt nog niet overal een pasklaar antwoord op hebben, maar bouwen hier samen met onze partners aan een community voor energietransitie en duurzame energie. Doe hier interessante nieuwe kennis en inspiratie op, vindt relevante netwerkcontacten en maak gebruik van diverse tools die je helpen bij het uitwerken van jouw unieke businesscase. Zo werken we samen aan het versnellen van de energietransitie. Op dit moment specifiek gericht op het waterstofdomein, later volgt een verbreding naar andere energiedomeinen.

Nieuws

Terugblik New Energy Forum

We kijken terug op een succesvolle eerste editie van het New Energy Forum op EnTranCe. Dank aan eenieder die live of digitaal aanwezig was en noteer alvast de datum in uw agenda van de 2e editie van het New Energy Forum: 23 juni 2022.