Nieuws

Diploma-uitreiking eerste lichting MSc Energy for Society

Maandag 19 oktober hebben zes studenten uit de eerste lichting van de opleiding Energy for Society hun master degree in ontvangst mogen nemen. Vier studenten waren fysiek aanwezig bij de diplomering en twee studenten hebben de uitreiking online bijgewoond. Deze zes nieuwe experts gaan communities helpen de energietransitie te versnellen. We zijn trots op ze en wensen ze heel veel succes! Namens de Hanzehogeschool Groningen van harte gefeliciteerd!

Barn talk

Barn Talk | Duurzame Mobiliteit

Dat onze luchtvervuiling voor een groot deel wordt veroorzaakt door onze huidige vervoersmiddelen staat vast! Centrale vraag: Wat gaan of moeten we er aan doen? Tijdens deze interactieve Barn Talk gingen we dieper in op onze toekomstige duurzame mobiliteit.

Nieuws

Proeftuin EnTranCe wordt steeds vaker verwarmd met groene waterstof

Door de proeftuin van EnTranCe loopt een bovengronds warmtenet wat onder andere het hoofdgebouw verwarmt. Als je op het experimenteerterrein een proef uitvoert die warmte opwekt kun je deze warmte ‘kwijt’ op het warmtenet. Op dit moment is een van de warmteleveranciers voor dit warmtenet het project Hydrogreenn Hoogeveen. Hier worden een drietal waterstof cv-ketels getest die dagelijks warmte leveren aan ons warmtenet.

Nieuws

Trots op onze Green Ambassadors

Elke student een duurzame ambassadeur. Dat is een van de duurzaamheidsdoelstellingen die de Hanzehogeschool Groningen zichzelf heeft gesteld. Vanuit Innovatiewerkplaats EnTranCe en de Master Energy for Society hebben Jacqueline Joosse en Ans Assies vier studenten genomineerd voor een Green Ambassador Certificaat. We kunnen met trots bekendmaken dat deze vier (oud)studenten het certificaat, in verschillende fases*, toegekend hebben gekregen.

Blog

Toekomstbestendige herontwikkeling volgens 'het open bouwen principe' | een blog door Nynke Hoomans (IWP)

Waarom bouwen we vastgoed om dit vervolgens na veertig jaar weer te slopen? Deze vraag hield mij bezig toen ik begon aan mijn afstudeeronderzoek over het toepassen van open bouwen op bestaande bouw. Vastgoed wordt vaak niet voor de maximale levensduur gebruikt, omdat de functie niet meer voldoet aan de vraag vanuit de markt. Hierdoor is de bouw verantwoordelijk voor 42 procent van de totale afvalproductie in ons land. We moeten deze inefficiënte manier van bouwen veranderen naar een meer toekomstbestendige manier van bouwen, een flexibele manier.

Nieuws

Top Dutch Solar Racing pakt derde plaats op Circuit Zolder

Het nieuwe Top Dutch Solar Racing Team is afgelopen weekend derde geworden op de iLumen European Solar Challenge, een 24-uursrace voor zonneauto’s op het Belgische Circuit Zolder. #TDSR​