New Energy Forum 2022 | Breaking Barriers

Op donderdag 23 juni 2022 zal het New Energy Forum voor de tweede keer worden georganiseerd. Het thema van dit jaar is Breaking Barriers! Breek jij met ons door de barrières van de energietransitie?

Dit jaar zetten we de kop in de wind en kijken we naar baanbrekende initiatieven. Praat en denk mee over de uitdagingen die we tegenkomen om de energietransitie daadwerkelijk te realiseren. Hoe komen we in een tijd waar actie nu vereist is, tot snellere besluitvorming en nieuw beleid? Hoe lossen we het gebrek aan vakmensen in korte tijd op? En hoe halen we zowel sociaal als economisch ‘winst’ uit de transitie?

Save the date: 23 juni 2022
Experts, hoogleraren, lectoren, onderzoekers, bedrijven en studenten prikkelen je geest over hoe we de energie- en mobiliteitstransitie met lef een boost geven.

Hybride Forum
Vanaf de energieproeftuin EnTranCe – Centre of Expertise Energy op Campus Groningen streamen en tonen we spectaculaire demonstraties en reportages. Studenten pitchen hun onderzoeken, organisaties laten hun impact zien in de transitie en er zijn meerdere actuele debatten te volgen. Zo ook een masterclass van Ruud Koornstra (Nationale Energiecommissaris) over durven dromen en het waarmaken van wonderen. Een programma vol inspiratie, innovatie en food for thought.

EnTrance Award
Op het New Energy Forum lanceren we de EnTranCe Award: een prestigieuze prijs voor het meest innovatieve bedrijf in de energietransitie, toegekend door een deskundige jury met o.a. Ruud Koornstra (Nationale Energiecommissaris) en Marjan Minnesma (Urgenda). Ook studenten komen op het podium: er is tevens een prijs voor de meest innovatieve energie-gerelateerde scriptie.

Houd de eventpagina in de gaten voor updates over het programma! Ben jij er bij?

 

Taal selecteren: