Het waterstofnetwerk op EnTranCe begint vorm te krijgen

In de proeftuin van EnTranCe wordt in samenwerking met Rendo een waterstofnetwerk aangelegd. Een tussenstand van de laatste ontwikkelingen.

We kennen reeds het bovengrondse netwerk genaamd Energy Transition Bridge (ETB) welke nu warmte, koude, aardgas en elektriciteit kan leveren. In de afgelopen maanden is hard gewerkt om in het kader van het Groene Waterstof Booster project dit uit te breiden met een waterstofvoorziening.

Het gaat een 8 bar netwerk worden waar vooral MKB’ers en andere organisaties samen met de Hanzehogeschool onderzoek kunnen doen op het gebied van waterstof. Op dit ogenblik wordt er in de proeftuin van EnTranCe een waterstofnetwerk aangelegd. Zoals eerder aangegeven zijn er al electrolysers, brandstofcellen en zelfs waterstof cv-ketels. Maar omdat waterstof een figuurlijk ‘hot’ onderwerp is, is er meer nodig om allerlei partijen te faciliteren.

 

 

 

 

 

 

 

Nadat er al eerder dit jaar een container werd afgeleverd met zogenaamde tubes om het waterstof op te slaan wordt er nu aan het uiteindelijke netwerk gewerkt door Stork. Op de rechter foto kun je de kisten zien waarin de speciale roestvrij stalen (rvs) leidingen en andere rvs-appendages gereed liggen om geïnstalleerd te worden. Op de linker foto staat de gehele opstelling met afsluiters, veiligheden, reduceerklep, signaalzenders en andere instrumenten. Deze gehele opstelling wordt nu samengebouwd bij Stork in Groningen en wordt binnenkort verplaatst naar EnTranCe waar de eindinstallatie zal plaatsvinden.

Noord-Oost Nederland is niet voor niets de Hydrogen Valley van Europa!

Taal selecteren: