Het Albanese ministerie van energie gaat de We Energy Game spelen

Tijdens de UNIDO training op Ameland in 2017 maakte Rodon Miraj, energie specialist bij het ministerie van energie in Albanie, kennis met de We Energy Game van de Hanzehogeschool Groningen. Hij was meteen onder de indruk van de combinatie die het spel maakt tussen alle verschillende facetten van de energietranstie en de transitie daardoor zo begrijpelijk maakt voor de spelers.

UNIDO heeft in samenwerking met de Energy Academy Europe in 2017 een 8-daags trainingsprogramma georganiseerd over duurzame energie oplossingen. Hieraan deden beleidsmakers mee op energie gebied uit verschillende landen.

Bij terugkomst in Albanie heeft hij zijn enthousiasme en mogelijkheden van het spel kenbaar gemaakt en al snel een verzoek neergelegd om het spel ook daar te kunnen spelen. Het ministerie van energie wil het spel gaan spelen tijdens bijeenkomsten over de energievoorzieningen in het land.

Ze gaan zelf aan de slag met de We Energy Game zodat hier een Albanese versie van gemaakt kan worden. Deze versie zal dan bij verschillende bijeenkomsten, workshops en programma’s van het Albanese ministerie gespeeld worden. Tijdens deze spelrondes zijn er zowel studenten als professionals die deelnemen.

Taal selecteren: