Hanzehogeschool laat zich zien tijdens 9th European Innovation Summit

​Van maandag 27 november t/m woensdag 29 november vindt in Brussel in en rondom het Europees Parlement de 9th European Innovation Summit plaats.
De Hanzehogeschool is tijdens deze Summit vertegenwoordigd als lid van het Knowledge 4 Innovation netwerk, afgekort K4I.

Tijdens de Innovation Summit laat de Hanzehogeschool, o.a. met EnTranCe en Health Hub Roden, zien op welke wijze we een directe bijdrage leveren in het aanjagen van innovatie op het gebied van in Europees opzicht belangrijke thema’s. De speerpunten Ondernemerschap, Healthy Ageing en Energie presenteren zich tijdens verschillende sessies. Jan Kuipers, alumnus van de Hanzehogeschool, doet met zijn bedrijf Mr Chadd mee aan de EU Top 50 Startups Competition. Mr. Chadd is een online huiswerkhulp voor scholieren.

In UAS4EUROPE verband organiseren HAN, Saxion, Windesheim en de Hanzehogeschool Groningen een sessie met als titel ”UAS as Innovators in regional ecosystem’. Tijdens deze bijeenkomst presenteren o.a. masterstudenten van de Hanzehogeschool resultaten van de Centres of Expertise en laten zien welke bijdrage hogescholen leveren aan innovatie in de regio. 2017 is een belangrijk jaar voor de toekomst van Europese innovatie vanwege de voorbereiding op het volgende Frameworkprogramma voor Research & Innovation (FP9). Hieruit worden Europese onderzoeks- en innovatieprojecten gefinancierd. Europarlementariër Lambert van Nistelrooij opent de sessie van de hogescholen.

Lees hier het bericht van de Vereniging Hogescholen over de 9th European Innovation Summit K4I.

Daarnaast organiseren K4I partners eigen events en bijeenkomsten gedurende deze dagen. Het volledige programma van de Innovation Summit is hier te vinden.

Taal selecteren: