Hanze UAS | Inkoopseminar 2017: Going Local!

Op 26 januari 2017 organiseert het Instituut voor Facility Management samen met het lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool Groningen het Hanze Inkoopseminar 2017: Going Local!

Thema: Going Local

Steeds vaker lezen we dat inkoop in de toekomst vooral gaat over het creëren van waarde. Waarde kan op vele manieren worden uitgelegd. Traditioneel was aandeelhouderswaarde het enige dat telde. En voor marketeers is klantwaarde belangrijk. Publieke organisaties spreken over ‘value for taxpayers money’. De afgelopen jaren is daaraan maatschappelijke waarde toegevoegd, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat milieu- en sociale aspecten een belangrijke rol moeten spelen als het gaat om het inkoopbeleid en de inkoopdaden van bedrijven en instellingen. Het Lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool Groningen werkt in twee regionale projecten samen met inkopers en ondernemers om maatschappelijke waarde in de praktijk te brengen.

Gastspreker

Piet Fellinger
Piet Fellinger heeft 35 jaar ervaring in inkoop en logistiek. Momenteel werkt Piet o.a. als Purchasing Director voor Neopost Technologies BV in Drachten.

‘Versnelling door open innovatie in de maakindustrie’.
Een aantal Noordelijke bedrijven werken samen en manifesteren zich in de HTSM (High Tech Systemen & Materialen) sector. Ze zijn ervan overtuigd dat je door open innovatie en kennisdeling versnelling voor de ontwikkeling van individuele bedrijven kunt realiseren. En dat heeft ook gevolgen voor de inkoopfunctie in deze bedrijven!

Willem Foorthuis
Willem Foorthuis is lector bij het lectoraat Duurzaam Coöperatief ondernemen. Hij   stimuleert praktijkgericht onderzoek naar coöperatieve ondernemendheid en begeleidt  en ondersteunt (jonge) onderzoekers tijdens hun research.

‘Blijham is beter dan Serranoham’
De agri-food sector is een van de belangrijkste economische dragers in onze regio. Maar de werkgelegenheid verdwijnt. Dat ligt vooral aan de mondiale concurrentie. Door schaalvergroting, kostprijsverlagingen, vergaande efficiency en rationalisering overleven alleen de grootste ondernemers. Ze produceren veel en goed, vooral bulk voor de export. De veel duurdere consumptieartikelen worden opnieuw geïmporteerd. Biggen uit Groningen komen terug als Serrano-ham. Er wordt binnen de regio geen waarde aan de primaire productie toegevoegd. Waarom niet in de regio produceren voor de eigen regio? Maar hoe ziet dit alternatieve model er uit? En wat is de rol van de inkopers in de regio bij het vormen van deze nieuwe korte keten?

Dagvoorzitter

Marcel Nieuwenweg
Marcel Nieuwenweg is docent communicatieve vaardigheden, radio/tv-presentator en dagvoorzitter. Hij is al een aantal jaren het gezicht van Noord Vandaag, het nieuwsprogramma van RTV Noord. Als dagvoorzitter heeft hij o.a. gewerkt met groepen ondernemers, studenten, Koningin Maxima en astronaut André Kuipers. Met zijn brede kennis over de regio en zijn verfrissende manier van interviewen, is hij voor deze editie van het seminar de ideale dagvoorzitter.

Programma

Het prograama is te vinden op deze website!

After-diner!

De organisatie van het Hanze Inkoopseminar nodigt u van harte uit om samen met hen na te tafelen in de stad. Vanaf 18.00 uur serveert Restaurant ‘t Feithhuis een speciaal voor ons samengesteld 3-gangendiner waarbij ze uiteraard ook gebruik maken van lokale producten. Voor € 29,50 kunt u hiervan genieten en in een prettige ambiance napraten. U kunt dit bij uw inschrijving meteen reserveren!

Aanmelden

Bent u enthousiast geworden en wilt u de twaalfde editie van het Hanze Inkoopseminar niet missen? Er is dit jaar een inschrijflimiet; dus meld u zo snel mogelijk via deze website aan of ga rechtstreeks naar het inschrijfformulier.

Het thema is mede geïnspireerd op

Reframe_project_logo

Taal selecteren: